İzmir’de Çocuk Ölümü Olayı: Aileler İçin Kritik Uyarı
Prof. Dr. Akgün Oral, sosyal medyada çocukların kolonya dökerek kendilerini yaktıkları görüntülerin, bu videoları izleyen diğer çocuklar üzerinde olumsuz etkiler yarattığını vurguladı.
İzmir'de 11 yaşındaki bir çocuğun, sosyal medya videosu çekmek amacıyla üzerine kolonya döküp kendini ateşe vermesi sonucu yaşamını yitirmesi, sosyal medyanın çocuklar üzerindeki olumsuz etkilerini bir kez daha gündeme getirdi.
Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı ve İzmir Şehir Hastanesi Yanık Tedavi Merkezi çocuk hasta sorumlusu Prof. Dr. Akgün Oral, yanık vakalarının genellikle ilk 6 yaşta görüldüğünü belirterek, son yıllarda çocukların sosyal medya içeriklerinden etkilenerek yanıcı maddelerle oynamalarının, büyük tehlikeler doğurduğunu ifade etti. Oral, geçmişte ev kazalarıyla ortaya çıkan haşlanma yanıklarının fazlaca görülürken, son yıllarda alev yanıklarının arttığına dikkat çekti.
Prof. Dr. Oral, "Sosyal medya içerikleri nedeniyle meydana gelen alev yanıkları, önceden karşılaşmadığımız türde vakalar haline geldi" diyerek, bu tür kazaların önlenebilir olduğunu vurguladı. 2024'te hastaneye başvuran 2 çocuğun yanık nedeniyle hayatını kaybettiğini belirten Oral, "Hiçbiri evdeki bir yangından kaynaklanmadı. Tüm vakalar engellenebilir, zararlı etkilerden kaynaklandı" dedi.
İzmir Şehir Hastanesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalığı Kliniği İdari ve Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Gonca Özyurt da, gençlerde sosyal medya bağımlılığının arttığını ve bunun sanal dünya ile gerçek dünyayı karıştırmalarına yol açtığını ifade etti. "Teknoloji amacından saparsa zararlı olabilir" diyen Doç. Dr. Özyurt, sanal dünyada kimlikler oluşturan çocukların yalnızlık ve iletişim eksiklikleri yaşadığını söyledi.
Kaynak:Haber Merkezi
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.