İzleyebileceğiniz en iyi 10 film

İzleyebileceğiniz en iyi 10 film

Sokağa çıkma yasağının uygulanmaya başlayacağı şu günlerde evlerinizde izleyebileceğiniz, dönemin en çok izlenen 10 filmi sizler için derledik.

Bu gece 00.00 itibariyle Başkent’te dahil olmak üzere 30 Büyükşehir ve Zonguldak olmak üzere sokağa çıkma yasağı başlıyor. Bu durumda evde olanlar en iyi filmleri araştırmaya başladı. İşte sizler için listelediğimiz eskiden yeniye, komediden drama dönemine damga vurmuş en iyi filmlerden 10 tanesi. 

AYLA (2017)
Dünya çapında ses getiren gerçek hikayeden esinlenmiş Türk filmidir. Kore savaşında Koreli küçük bir kızla Türk askerinin arasında geçenleri ve savaş bittikten yıllar sonra tekrar buluşmasını anlatır. Filmde sık sık izleyenlerin göz yaşlarını tutamadığı sahneler yer almaktadır. 

ayla.jpg

DİRİLİŞ (2015)
Leonardo Dicaprio
’ya en iyi erkek oyuncu Oscar ödülünü aldıran film olan
Diriliş yine sinemaseverlerin başyapıt olarak değerlendirdiği yapımlardan biridir. 2015’de gösterime giren Western filmi ayılardan tarafından saldırıya uğradıktan sonra ölüme terk edilen adamın hayatta kalma mücadelesini anlatır. 

dirilis.jpg

Pİ’NİN YAŞAMI (2012)
2012
yılı macera filmi olan
Pİ’nin Yaşamı yine sinema severlerin izlemeye doyamadığı filmlerden biridir. Okyanus’ta küçücük bir teknede kaplanla birlikte yaşamak zorunda kalan gencin hayatta kalma çabasını anlatan film doğa güzelliğini gösterdiği sahnelerle de dikkat çekiyor. 

pi-001.jpg

ZİNCİRSİZ - DJANGO (2012)
Western
severlerin son yıllarda izlediği en iyi filmlerden biri olan başrolünde Leonardo Dicaprio ve Jamie Foxx oynadığı
Zincirsiz, 1800’lü yılların sonlarında Amerika’da Afrika kökenlilerin yaşamlarının zorluğunu, köleliği konu alan filmlerden biridir. Yazan yöneten Quentin Tarantino’dur. 

zincirsiz.jpg

AV MEVSİMİ  (2010)
Türk sinemasının önemli isimlerinden Şener Şen, Çetin Tekindor ve Cem Yılmaz’ı bir araya getiren 2010 yapımı
Av Mevsimi filmi bir cinayetin aydınlatılmasını konu alır. Film gerek sahneleri gerek müziğiyle yayınlandığı yıla damga vurmuştur. 

av-mevsimi.jpg

HACHİKO (2009)
Başrolünde Richard Gere’in oynadığı filmde bir profesörün
Hachiko cinsi köpeğiyle duygusal ilişkisi anlatılmaktadır. Gerçek hikâyeden esinlenen filmle profesör köpeği tren istasyonunda bulur ve sahiplenir. Yıllarca süren bu ilişki profesörün bir gün tren istasyonuna dönmemesiyle dramatik hale gelir. Hachiko günlerce hatta aylarca sahibini aynı noktada beklemiştir. 

haciko.jpg

YEŞİL YOL (1999)
1999
yılında Tom Hanks ve Michael Clarke Duncan’ın başrollerini paylaştığı
Yeşil Yol filmi aslında işlemediği bir cinayet suçundan hapse atılan iri yarı bir adamın hikayesini anlatır. Görünüşte korkutucu olan bu adam aslında doğa üstü güçlere sahip ve ince ruhlu birisidir. İzleyenlerin gözyaşlarına hakim olamadığı bir filmdir. 

yesil-yol.jpg

ESRATİN BEDELİ (1994)
Bugüne dek sinema eleştirmenlerinin en iyi film sıralamasında başlarda saydığı filmlerden biri olan 1994 yapımı
Esaretin Bedeli filmi tekrar tekrar izlenebilecek filmlerden birisi. Haksız yere hapse düşen birinin kurtulma mücadelesini ve yaşadıklarını dramatik şekilde anlatan film bir başyapıt niteliğinde. 

esaretin-bedeli.jpg

ÇAĞRI (1975)
Yine bir baş yapıt filmlerden İslamiyet’in doğuşunu anlatan ders niteliğindeki
Çağrı filmi. 1976 yapımı dünyaca ünlü oyuncuların oynadığı film özellikle Ramazan aylarında vazgeçilmezlerden biridir. 

cagri.jpg

CANIM KARDEŞİM (1973)
1973 yılında
yönetmenliğini
Ertem Eğilmez’in üstlendiği Canım Kardeşim filmi Yeşilçam’ın başyapıtları arasında yer almaktadır. Tarık Akan ve Halit Akçatepe’nin başrollerini paylaştığı film dönemine damga vuran dram filmlerinden birisidir. 

canim-kardesim.jpg

HABERMERKEZİ/ Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.