İvedik OSB’den, Çankırı’ya Teknopark desteği

İvedik OSB’den, Çankırı’ya Teknopark desteği

Türkiye’nin ilk teknoparkı İvedik OSB’nin başkanı Hasan Gültekin, bilginin teknolojiye çevrildiği böyle bir merkezin Çankırı’ya da kurulması için desteğe hazır olduklarını söyledi.

Türkiye’nin ilk teknoparkı İvedik OSB’nin başkanı Hasan Gültekin, bilginin teknolojiye çevrildiği böyle bir merkezin Çankırı’ya da kurulması için desteğe hazır olduklarını söyledi.

Ankara Çankırılılar Derneği’nin (ÇAN-DER) organizasyonunu üstlendiği, İvedik OSB Teknopark Müdürlüğünün ise ev sahipliğini yaptığı tanışma, birlik ve beraberlik programında bir araya geldi. Teknopark binasında gerçekleştirilen etkinliğe pek çok sayıda Çankırılı siyasetçi, belediye başkanı, kamu yöneticisi, iş adamı, STK başkanı ve davetliler katıldı. Şehit yakını ve gazilerin de katıldığı programda Çankırılılar birlik ve beraberlik mesajı verdi.  

ankara-cankirililar-dernegi-baskani-aydin-oksuz.jpgANKARA’DA EN FAZLA NÜFUSA

SAHİP 3. İL ÇANKIRI

Programın açılış konuşmasını yapan Çan-Der Başkanı Aydın Öksüz, Çankırılı hemşerileri arasındaki ilişkileri, dostluk ve kardeşlik bağlarını kuvvetlendirmek, birlik ve beraberliği sağlamak maksadıyla kurulmuş bir dernek olduklarını belirterek, Çankırı gönüllüleri ile canla, başla ve heyecanla faaliyetler yapmaya çalıştıklarını kaydetti.

Ankara'da kaç Çankırılı var?

Öksüz, resmi rakamlara göre 253 bin, esasında ise 450 bin civarında Çankırılının Ankara’da yaşadığını öne sürerek, Ankara’nın 3. büyük nüfusuna sahip olduklarını ifade etti. “Birlikten kuvvet doğan diyen Öksüz, "Bizi yükseltecek olan; ancak birlik ve beraberlik kanatlarıdır” dedi.

4c8ee820-2f91-44d4-a7bc-321c86265527.jpg

ÇANKIRI ANADOLU’NUN MERKEZİNDEDİR

Ankara İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin ise yaptığı konuşmada Çankırı’nın daha fazla gelişmesi için herkesin elini taşın altına koyması çağrısında bulunarak, “Çankırı, Ankara’ya yakın, Anadolu’nun merkezinde olmasına rağmen Çankırı’mızın arzu edilen düzeyde olmadığına hepimiz şahidiz. Bunun için STK’ların birlikte harekete geçmesi lazım. Biz temsiliyetimizi icraatımızda yapmamız gerekmektedir” diye konuştu. 

TEKNOPARKLAR TÜRKİYE’NİN İHTİYACIDIR

Programın düzenlendiği Teknopark binası hakkında bilgi veren Gültekin, “Bu Teknopark, fikrin ve düşüncenin işlendiği, bu işlenmenin neticesinde bilginin elde edildiği, bilginin teknolojiye çevrildiği, teknolojinin ise üretime döndürüldüğü bir mekandır. Artık Türkiye’nin ihtiyacıdır. Değişim ve dönüşümü yakalamak artık herkesin görevidir. İçinde bulunduğumuz durumdan kurtulmanın yolu katma değeri yüksek mal üretmektir. Bu nereden geçer yüksek teknolojiden geçer. Bu yüksek teknolojileri nerede buluyoruz işte bu mekanlarda bulmak mecburiyetindeyiz” diye konuştu. 

2fcfe157-b3b0-4229-8735-4a7988b3f638.jpg

NEDEN ÇANKIRI’DA DA OLMASIN?

Ankara’daki Teknopark’ın bir benzerinin Çankırı’ya da yapılması çağrısında bulunan Gültekin özetle şunları söyledi: “Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Hasan Beyle de görüştüm. Buraya bir üniversite yapıldı emeği olanlardan Allah razı olsun; ancak bir eksiği var. Buraya bir teknopark yapılması bu ya üniversite içerisine ya da Çankırı’daki bir sanayide yapılır; ama yapılması çok gereklidir. Teknoparklar bir bölgenin kalkınma lokomotifidir. Bu lokomotife mutlaka sahip olmalıyız. Biz bu işin içerisinden geliyoruz. Bu işle ilgili çalışmalarımız olmuştur ve bu çalışmalar neticesinde burayı bu hale getirmişiz. Çankırı’mız için de ben şahsen böyle bir fikri düşünüyorum. Sayın vekillerimiz, bürokratlar, belediye başkanlarımız bir ve beraber olsunlar, Çankırı’nın kalkınması için bu bir ihtiyaçtır. Hepimiz el ele verip bu toplantının bir meyvesi olarak bu talebimizin yerine getirilmesi hususunda hepinize durumu arz ediyorum. Biz de bu yolda varız. Ankara’da bunu yaptık, neden bunu Çankırı’da yapmayalım? Bunun tecrübesi bizde var.”      

TEKNOPARK ÇAĞRISINA ÇANKIRILI VEKİLLERDEN DESTEK

Etkinliğe katılan AK Parti Ankara Milletvekili ve Milli Eğitim Komisyonu üyesi Zeynep Yıldız ile AK Parti Çankırı Milletvekili Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyon üyesi Salim Çivitcioğlu da İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin’in bu çağrısını en kısa sürede değerlendireceklerini ve gerekli çalışmaları yapacaklarını açıkladı. 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum