İttifak mezara kadar

İttifak mezara kadar

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Cumhur İttifakı’nın daha uzun yıllar süreceğini açıklayarak, “Cumhur İttifakı pazara kadar yapılmış bir ittifak değil, 2071 yılına kadar yapılmış bir ittifaktır” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, Cumhur İttifakı’nın daha uzun yıllar süreceğini açıklayarak, “Cumhur İttifakı pazara kadar yapılmış bir ittifak değil, 2071 yılına kadar yapılmış bir ittifaktır” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım İvedik’te katıldığı bir programda, Cumhur İttifakı’nın ülkenin bekası için gerekli olduğunu belirtti. Yıldırım ittifak için var güçleriyle çalışacaklarını belirterek, Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki için kapı kapı sokak sokak gezerek oy isteyeceklerini belirtti. Yıldırım, “Arzumuz ilimizi en kaliteli insan yönetsin. Ankara’ya bir katma değer katsın, markalaştırsın. Ankara’yı Dünya’nın en iyi başkentlerinden birisi yapsın. Bunu da en iyi Özhaseki yapar. Ankara için kapı kapı gezmeye, her eli sıkmaya, sonuç almaya ant içtik. Özhaseki’yi sonuna kadar destekleyip, sokak sokak, ev ev gezip Ankara’yı Cumhur İttifakı’na alacağız, hiç kimseye de vermeyeceğiz” dedi.

TARİH HAÇ İLE HİLALİN MÜCADELESİDİR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım, “Beka mı belediye mi? Biz beka diyoruz” diyerek, tarihin haç ile hilalin mücadelesinden ibaret olduğunu söyledi. Yıldırım, “Haç ile hilal olmasa tarih olmaz. Haçlılar bin 500 yıl evvel yeni yeşeren İslam medeniyetine, Medine’ye sefer düzenlemişlerdir. İlk haçlı sefere odur ve o günden sonra devam etmiştir. 100 yıl önce Çanakkale, en son ise 15 Temmuz gecesinde oldu. Türk milletinin feraseti buna müsaade etmedi. Bu haçlı seferleri bitmez, şekil değiştirir, kılık değiştirir” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI 2071 YILINA KADAR DEVAM EDECEK

Yıldırım sözlerine 31 Mart’ta ki yerel seçimleri ve Cumhur İttifakı’nı işaret ederek, İttifakın kurulma amacı ve 5 maddelik sözleşmesinden örnekler verdi.  Yıldırım, “Cumhur İttifakı bu ülkenin geleceği ile ilgilidir. Cumhur İttifakı’nın 4’üncü maddesinde Türkiye zayıflatan her türlü saldırılara karşı beraber mücadele edileceği, İlahi kelimetullah ve İslam için mücadele edileceği yazıyor. Cumhur ittifakı pazara kadar yapılmış bir ittifak değil, 2071 yılına kadar yapılmış bir ittifaktır” diye konuştu.

ÖZHASEKİ İÇİN KAPI KAPI GEZECEĞİZ

30 büyükşehirde Cumhur İttifakı’nın seçimlere beraber gireceğine dikkat çeken Yıldırım, “Bu şehirlerden biriside Ankara’dır. Ankara’da büyükşehirde aday göstermiyoruz. Parti olarak Ankara’da Mehmet Özhaseki’yi aday olarak gösterdik, kabul ettik. Kapı kapı gezmeye, her eli sıkmaya, sonuç almaya ant içtik” ifadelerini kullandı.

YAVAŞ’I DA ÖZHASEKİ’Yİ DE İYİ TANIYORUM

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aday olan iki ismi de 70’li yıllardan beri tanıdığını kaydeden Yıldırım, “İkisi ile de hukukum vardır. İkisinin de dünyaya da ahirete de nasıl baktığını bilirim. İkisine de kötü söyleyeceğim bir şey yoktur lakin ikisinin de nasıl belediye başkanlığı yaptığını da biliyorum. Arzumuz ilimizi en kaliteli insan yönetsin. Ankara’ya bir katma değer katsın, markalaştırsın. Ankara’yı Dünya’nın en iyi başkentlerinden birisi yapsın. Bunu Mansur Yavaş mı yapar, Mehmet Özhaseki mi yapar?”

ÖZHASEKİ DEĞER KATACAKTIR

İkisinin de belediyecilik anlayışını ve siyasi başarısını biliyorum. Kanaatim şudur ki Özhaseki, Ankara’ya Mansur Yavaştan çok daha fazla değer katacaktır, çok daha fazla ileri götürecek ve yönetecektir. Geçmişte iki isimle de orta siyasetimiz olmuştur. Kanaatimi ona dayandırarak söylüyorum” dedi.

BEYPAZARI EVLERİNİN RESTORE PARASINI BAHÇELİ’DEN

Mansur Yavaş’ın Beypazarı Belediye Başkanlığı döneminde, Beypazarı evlerinin restoresinin MHP’nin kasasından çıkan paralarla yapıldığını lakin Yavaş’ın bunu hiçbir yerde belirtmeden sadece kendi başarısıymış gibi lanse ettiğini söyledi. Yıldırım, “Beypazarı’ndaki eski konak ve evlerinin restoresi için para lazımmış. Genel Başkanımız Devlet Bahçeli, hiçbir belediyeye nasip olmayan bir şey yaparak 4 tane çek yazdı ve 1 yılda 200 tane evi restore ettirdik. Sonuçta parayla gelen bir başarı vardır. Ama hiç kimseden özellikle işin sahibinden Devlet Bahçeli para verdi de buralar onun sayesinde böyle oldu diye duymadınız. Bunun içindir ki kimin ne kadar kapasitesi var onu çok iyi biliyoruz. Özhaseki’yi sonuna kadar destekleyip, sokak sokak, ev ev gezip Ankara’yı Cumhur İttifakı’na alacağız, hiç kimseye de vermeyeceğiz” dedi.

YENİMAHALLE’DEN ALTINDAĞ’A GEZMEYE GİDİLİYOR

Yıldırım, Yenimahalle adayları hakkında da açıklamalarda bulunarak, “Ben yıllardır Yenimahalle’de oturuyorum. Burada da tanınmış iki başkan adayı var. Birisi CHP’nin adayı biriside Cumhur İttifakı’nın adayı Veysel Tiryaki’dir. Ankara’da en başarılı belediye başkanı kim derseniz ilk 2’ye Veysel Tiryaki girer. Hiç kimse Altındağ’dan Yenimahalle’ye gezmeye gitmez, Yenimahalle’den Altındağ’a gezmeye gider. Hamamönü’ne, Altınköy’e gezmeye gider. O bölgelerde okuduk, oraların eski halini de biliriz. Tiryaki’nin buraya da değer katacağına inanıyorum. Sefer bizimdir, zafer Allah’ındır” diyerek sözlerini noktaladı.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.