İtfaiye 304 yaşında

İtfaiye 304 yaşında

itfaiye Haftası vesilesiyle Başkent’in birçok noktasına stant kuran Ankara İtfaiyesi, vatandaşları yangın ve baca temizliği gibi konularda bilgilendirerek teşkilatın 304. yaşını kutluyor.

Ankara İtfaiyesi 304’üncü yaşını kutluyor. Türkiye’de her yıl 25 Eylül-1 Ekim arası İtfaiye Haftası olarak kutlanıyor. Ankara İtfaiyesi de bu hafta için bir dizi etkinliğe imza atıyor. 25 ilçede 39 İstasyonda 840 personelle 7/24 hizmet eden Ankara İtfaiyesi, Kızılay’a stant kurarak halkı bilgilendiriyor. Yangın önleyici tedbirler, baca temizliği, yangın söndürme cihazı kullanımı gibi konularda vatandaşları uyaran personeller aynı zamanda itfaiye teşkilatı hakkında da vatandaşları bilgilendiriyor. 

304’ÜNCÜ YAŞINI KUTLUYOR

İtfaiye Teşkilatı 304’üncü yaşını kutluyor. Türkiye’de her yıl 25 Eylül-1 Ekim arası İtfaiye haftası olarak kutlanıyor. Hafta süresince Ankara İtfaiyesi bir dizi etkinliğe imza atıyor. Kızılay’da stant kurarak vatandaşı bilgilendiren Ankara İtfaiyesi, yangın önleyici tedbirler, baca temizliği, yangın söndürme cihazı kullanımı ve itfaiye teşkilatı hakkında vatandaşı bilgilendiriyor. Hafta boyunca bilgilendirmelere devam edecek olan Ankara İtfaiyesi aynı zamanda vatandaşlara broşürler dağıtarak yangın anında yapılması gerekenler, sobadan zehirlenmeye engel olma gibi konularda da halkı bilinçlendiriyor.

ANKARA İTFAİYE TEŞKİLATININ KURULUŞ TARİHİ BİLİNMİYOR

Dağıtılan broşürlerde Türk İtfaiye Teşkilatının kuruluşu hakkında da bilgiler veriliyor. Verilen bilgiler şunları içeriyor, “Türk İtfaiyeciliği 1714 yılında Tulumbacılar adıyla yeniçeri ocağına bağlı olarak kurulmuştur. Askeri sisteme bağlı olarak 210 yılı aşkın bir süre hizmet vermiştir. Ankara İtfaiye teşkilatının kuruluş tarihi ise kesin olarak bilinmemektedir. Elimizdeki ilk belge, 19 Haziran 1922 tarihli ve Ankara Belediyesi Dairesince, Osman Zeki Bey’e verilen bir takdirnamedir. Bu takdirnamede açıklandığına göre, Ankara’da ilk İtfaiye Teşkilatı, 1922 yılı başlarında, Kurtuluş Savaşı içinde “Müstakil İtfaiye Bölüğü” adı ile askeri bir örgüt şeklinde ve Osman Zeki Bey kumandasında, bugünkü adının verilmesine sebep olan İtfaiye Meydanı’nda kurulmuştur. Cumhuriyetin ilanını takip eden süreçte, 16 Şubat 1924 yılında çıkarılan şehremaneti ile araç gereç ve bir kısım personeliyle Ankara Belediye’sine devredilerek sivilleştirilmiştir.”

39 İSTASYONDA 840 PERSONELLE 7/24 HİZMET

Ankara İtfaiyesi dünyadaki teknolojik gelişmeleri takip ederek bu gelişmeleri itfaiyecilik alanına uyarlamayı ilke edindiği de bildirilirken, Ankara İtfaiyesi araç filosunu her geçen gün yenilemekte ve şehircilik alanında öncü Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarıyla aynı hızda kendini geliştirdiği anlatılıyor. 2014 yılı itibariyle Daire Başkanlığı Ankara il sınırları içerisindeki, 25 ilçesinde, 39 İtfaiye İstasyonunda 165 araç ve 840 personeli ile 7/24 İtfaiye hizmeti verdiği de verilen bilgiler içerisinde yer alıyor.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.