İŞTE BU

İŞTE BU

İşe, okula veya gezmek için yollara çıkan Keçiörenliler bugün ilk kez metroyu kullandı. Rahat ve hızlı bir ulaşıma kavuşmanın mutluluğunu yaşayan vatandaşlar Keçiören’de istasyonları doldurdu.

HAKAN ŞAHİN/HABERVAKTİM

Metroyu ilk kez kullanan Keçiörenlilerin heyecanları yüzlerinden okundu. İstasyona giren vatandaşlar ne tarafa gideceklerini bilemedi. Güvenlik görevlileri sürekli insanları gidecekleri yöne doğru yönlendirdi. Vatandaşlar Keçiören’in metroya kavuşmasından oldukça memnun göründü. İşe, okula gitmekte olan vatandaşlar metroyu kullanırken bir işi olmadığı halde merak edip istasyonun yolunu tutanlar da oldu. Habervaktim olarak Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak’ın ve Keçiören metrosunu ilk kez kullanan vatandaşın görüşlerini aldık.

İLÇEMİZE GÖÇ EDECEKLER

Habervaktim'e konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Metromuzun açılışını yaptık. Hem Keçiören'imiz hem de Ankara'mız için hayırlı olsun. Keçiören Metrosu ulaşıma büyük katkı sağlayacak. 900 binlik nüfusumuzun yarısına bu metro hitap edecek. Toplu taşımayı kullanan vatandaşlarımız daha hızlı ve konforlu bir şekilde gidecekleri yere ulaşabilecek. Metromuz ilçemize büyük bir değer katacak. En yaşanabilir şehirler arasına gireceğiz. Keçiören daha önemli bir merkez haline gelecek. Keçiören'deki yoğun trafikten dolayı eskiden bazı vatandaşlarımız göç ediyordu. Bu problemin aşılmasının ardından vatandaşlarımız yeniden ilçemize göç edecektir" dedi.

DUALARLA GELDİ

Metroyu gezmek için kullanan emekli vatandaşlardan Hüseyin Uzunoğlu, “Ben Osmangazi’de oturuyorum. Önceden ben dutluğa kadar bazen de Belediye’ye kadar yürümek zorunda kalıyordum. Bizim gençliğimizde ulaşım sorunu çok daha fazlaydı. Allah hükümetimizden razı olsun ki bize çok rahat bir ulaşım sağlıyorlar.” Metroyu merak ettiği için kullandığını belirten Uzunoğlu, “ Bugün metroya girerken dua ettim. Allah’tan devletimize ve milletimize zeval vermemesini diledim. Bu güzel metroyu yapımında emeği geçenlerden de Allah razı olsun” dedi.

OTOBÜSLER KALKMASIN

Metroyu ilk kullanan öğrencilerden Hakan Çiğdem, “Normalde otobüsle direk Kızılay’a gidiyorum. Evim metro istasyonuna biraz uzak kalıyor. Metroyu ücretsiz olduğu için bir de merak ettiğim için bugünlük kullandım. Aktarmasız bir ulaşım olarak otobüsü tercih ediyorum. Otobüslerin kaldırılacağına yönelik bir söylenti duydu. Ring olacakmış diyorlar. Ben bunu istemiyorum. Metro direk olarak Kızılay’a kadar giderse çok daha güzel olur” şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.