İşsizliğe ilaç gibi gelecek: Konak'ta istihdam ofisi açıldı

İşsizliğe ilaç gibi gelecek: Konak'ta istihdam ofisi açıldı

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun projesi olan, İş’te Konak Personel İstihdam Ofisi'nin açılışı gerçekleşti.

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun projelerinden biri olan Konak Personel İstihdam Ofisi’nin açılışı Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde gerçekleşti.

Açılışa, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Konak İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri, İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı, Ege Genç İş Adamları Derneği Başkanı da katıldı.

İstihdam ofisinin açılışında konuşan Mutlu, “Çok genç bir nüfusumuz var ve bu genç nüfus iş bulamıyor. Bir istihdam yeri olarak belediyeler görülüyor ama belediyelerin de bir istihdam alanı olmadığı ve daha fazla kişiyi de istihdam edemeyeceği çok açık” şeklinde konuştu.

GENÇ NÜFUS İŞ BULAMIYOR

Ülkede büyük çoğunlukta olan genç nüfusun iş bulamadığına değinen Mutlu, "Seçim zamanı alanda dolaştığımızda en çok karşılaştığımız sorun işsizlikti. Ülkede çok büyük bir ekonomik kriz var. Çok genç bir nüfusumuz var ve bu genç nüfus iş bulamıyor. Bir istihdam yeri olarak belediyeler görülüyor ama belediyelerin de bir istihdam alanı olmadığı ve daha fazla kişiyi de istihdam edemeyeceği çok açık. Birlikte ne yapabiliriz dedik ve bu istihdam ofisini açmaya karar verdik. Sektörlerin talep ettiği nitelikli personel ve iş arayanları buluşturacağız. Bu buluşma sadece bir CV eşleştirmesi şeklinde olmayacak. Biz iş arayanların daha nitelikli, donanımlı hale gelmesi için burada kurslar düzenleyeceğiz. Bu kursları da yine iş insanı dernekleriyle birlikte gerçekleştireceğiz. Daha nitelikli olmuş iş arayanlarla, sektörde personel arayanları buluşturacağımız ve Konak’ta işsizliğe çözüm olabileceğimiz, daha umutlu bir gençlik için çalışmalarımızı sürdüreceğimiz bir mekânın açılışı için bugün buradayız. İşsizlik sadece Konak’ın değil, tüm ülkenin problemi ama buna küçük de olsa bir dokunuş iyi gelecek" şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.