Dünyada evrensel dil: "Hoşgörü"

Dünyada evrensel dil: "Hoşgörü"

İslam dininin hoşgörüye verdiği önem, İslam'ın evrensel bir din olduğunu göstermektedir. Peki, İslam'da hoşgörü nedir? Hoşgörü neyi ifade eder? Hoşgörülü olmak ne demek? İşte detaylar:

Hoşgörü, farklı görüş ve davranışlara tahammül göstermek, küçük hataları affetmek ve başkalarına karşı anlayışlı olmak gibi anlamlara gelmektedir. Hoşgörü, toplumların bir arada yaşamasını sağlayan en önemli değerlerden biridir. Yine hoşgörü çatışmaları önleyerek huzurlu bir ortam oluşturmaktadır. Peki, İslam'da hoşgörü nedir? Hoşgörü neyi ifade eder? Hoşgörülü olmak ne demek? Tüm detaylar haberimizde:

hosgoru-2.jpg

İSLAM'DA HOŞGÖRÜNÜN KAYNAĞI KURAN

İslam'da hoşgörünün temel kaynağı Kur'an-ı Kerim'dir. Kur'an-ı Kerim'de hoşgörüye dair birçok ayet bulunmaktadır. Peygamber Efendimizin (sav) hayatı ve hadisleri de hoşgörü konusunda önemli bir kaynak teşkil etmektedir. Peygamberimiz (sav), farklı dinlere mensup insanlarla bile hoşgörülü davranmış ve İslam'ın barış din olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

hosgoru-3.jpg

FARKLI ETNİKLERİN BİRLİKTE YAŞAMASI

İslam toplumlarında hoşgörü, günlük hayatın her alanında kendini gösterir. Müslümanlar, farklı inançlara sahip insanlara karşı saygılı davranır, onların ibadet özgürlüğüne saygı gösterir ve onlarla birlikte yaşama konusunda hiçbir sakınca görmezler.

hosgoru-4.jpg

HOŞGÖRÜNÜN GÜNÜMÜZDEKİ ÖNEMİ

Hoşgörü; günümüz dünyasında da geçmişte olduğu kadar önemlidir. Fakat İslam’da yaşanması gereken değerde olduğu gibi burada da hoşgörüsüzlüğün yol açtığı sorunlar vardır. Farklılıkların olduğu bir dünyada yaşarken, hoşgörünün önemi daha da artmaktadır. Hoşgörülü bir toplum, daha huzurlu, daha güvenli ve daha gelişmiş bir toplum olacaktır.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.