İSLAM ŞEHİTLERİ ANILDI

İSLAM ŞEHİTLERİ ANILDI

İkra Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, tüm İslam ve bayrak şehitleri için bir anma programı düzenleyerek tüm şehitler dualarla yad edildi. Programda duygu dolu anlar yaşandı.Etkinlikte konuşan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, terör örgütü IŞİD tarafından şuan

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

İkra Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, tüm İslam ve bayrak şehitleri için bir anma programı düzenledi. Etimesgut’ta düzenlenen program Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı ve tüm şehitler dualarla yad edildi. Şahadet şerbetini içmiş şehitlerin anıldığı etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.
PEYGAMERİMİZİ HATIRLATTI
Programa katılan İlahiyatçı Yazar Mehmet Göktaş, günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yaparak şunları söyledi: “Hz. Muhammed (s.a.v) bir liderdi. Resulullah, Mekke’yi fethederken ne kan dökmek ne de şehit vermek istedi. Mekke kan dökülmeden fethedilen tek İslam şehri oldu. Diğer savaşlarda da ne Müslümanların şehit olmasını ne de düşman ordusundan insanların ölmesini istemezdi. Evet Musab’ın, Hamza’nın, Cafer’in cennetlik olduğunu biliyordu, ama gönlü çok ağrıyordu onlar olmadan, kafirlerin ise ‘belki ileride Müslüman olurlardı’ diye düşünmeden edemiyordu”
BAZI HOCALAR GENÇLER OYUNA GETİRİYOR
“İşte bizlerde günümüzde şahadete böyle bakmalıyız. Kardeşimiz şehit olduğunda bir yandan şahadetinin gururunu yaşarken diğer yandan onlardan ayrıldığımızın burukluğunu yaşıyoruz. Evet değerli kardeşlerimiz bugünde birçok önder dediğimiz hocalar açtıkları kapılarla gençlere şahadeti gösteriyorlar ve onları bu yola sevk ediyorlar. Bu gençler aldıkları temiz İslami eğitimle dolandırıcı hocaların maalesef ki oyunlarına geliyorlar ve Allah katında karşılığı cennet olan canlarını maalesef ki batıl yollarla Allah’a teslim ediyorlar”
IŞİD’E BÜYÜK TEPKİ
Birçok gencimizi yanlış şahadet vaadiyle Müslüman kardeşini aldatıyor. İslam'da kadın, yaşlı ve çocukları öldürmek yoktur. Resulullah ne zaman havra, Sinagog veya Kiliseleri yıkmıştır ki bunlar Cami yıkıyor. Allahu ekber deyip bunları şahadet yolu olarak gösterenler kaybetmiştir. Size sesleniyorum ey dünyalık liderler. Yeter gençlerimizi yanlış yönlendirdiğiniz. Gelin Resulullah’ın getirdiği ayetlere tabi olun ve şahadeti gençlerimize yanlış göstermeyin.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.