İslam Birliği Şart

İslam Birliği Şart

Habervaktim’e konuşan Birlik Vakfı Ankara Şube Başkanı Muhittin Bal, “Birlikte olmanın en önemli hususu Kur'an ve Sünnete bağlılığın en yüksekte olmasıdır” dedi. Muhittin Bal, İslam devletlerinin her alanda organize olup birliktelik içinde bulunması gerek

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Birlik Vakfı Ankara Şube Başkanı Muhittin Bal gazetemize verdiği röportajda önemli açıklamalar yaptı. “Birlikte olmanın en önemli hususu Kur'an ve Sünnete bağlılığın en yüksekte olmasıdır” diyen Muhittin Bal, İslam devletlerinin bir araya gelerek ‘İslam Birliği Teşkilatı, İslam Silahlı Kuvvetler Birliği, İslam Ortak Para Birliği, İslam Sivil Toplum Kuruluşları Birliği, İslam Yazar Ve Sanat Adamları Birliği, İslam Gençlik Birliği, İslam Belediyeler Birliği, İslam Tarih Ve Kültür Birliği, İslam Kalkınma Yatırımları Birliği, İslam Spor Oyunları Birliği’ gibi organizasyonları sağlaması gerektiğini savundu.

PROJELERİMİZ DEVAM EDİYOR

Öncelikle Birlik Vakfının faaliyetleri hakkında bilgi verebilir misiniz?

Birlik Vakfı olarak öncelikle kültürel, sosyal ve gençlerimize yönelik medeniyet değerlerimizi yükselten, tarihi değerlerimizi yücelten, milli ve manevi değerlerimizi yaygınlaştıran faaliyetlerimiz bütün hızıyla devam etmektedir. Bunların gerçekleşmesi için bilgi yarışmaları, sportif yarışmalar, liseler arası futbol müsabakaları, okçuluk, masa tenisi, gençlik akademisi, seminerler, konferanslar devam etmektedir. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere diğer kurum ve kuruluşlarla proje çalışmaları devam etmektedir. Bu yıl ‘insan ve medeniyet’ ve ‘şehir ve medeniyet’ adlı iki projemizin hazırlığı son safhasına gelmiştir. Yükseköğrenim gençliğine burs çalışmaları devam etmektedir. MTTB'nin yüzüncü yılı münasebetiyle hazırladığımız programımıza TBMM başkanımız İsmail Kahraman beyin katılımıyla büyük bir kalabalık huzurunda icra edilmiştir.

TEMELİNDE İHLÂS VE SAMİMİYET

Birlik Vakfı köklü bir kuruluş ve birçok siyasetçinin de önem verdiği bir kurum Türkiye için Birlik Vakfının öneminden bahsedebilir misiniz?

Bilindiği üzere Birlik vakfı; MTTB'nin 12 Eylül darbesi ile kapatılması üzerine onun devamı olarak başta Reisicumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan’ın ve TBMM Başkanımız İsmail Kahraman’ın kuruculukları ile 29 Mayıs 1985 yılında genel merkezi İstanbul'da kurulmuştur. Şu anda Türkiye sathında 50 şubemizle faaliyet göstermektedir. Bugün MTTB'nin ve onun devamı olan Birlik Vakfında 2 Cumhurbaşkanı,4 Başbakan ve Bakanlar, bürokratlar, milletvekilleri ile Türkiye'nin yönetimini gerçekleştirmektedir. Birlik vakfı Türkiye'nin birliği, ümmetin dirliği, dünyaya adaletin tecellisi için tüm gücüyle gayret etmektedir. Temelinde ihlâs ve samimiyet olan vakfımızın önemi buradan kaynaklanmaktadır.

BİRLİKTELİK KUR'AN VE SÜNNETLE OLUR

Türkiye'nin ve Müslümanların en büyük sorunlarından biri birlik olmak. Birlik Vakfı Başkanı olarak bu birlikteliğin sağlanması için tavsiyeleriniz nelerdir?

Her şeyden önce bütün Müslümanların şuur sahibi olması en önemli hususiyettir. Birlikte olmanın en önemli hususu Kur'an ve Sünnete bağlılığın en yüksekte olmasıdır. Bunu isterseniz biraz açalım; Kur'an ne diyor; oku, gayret eyle, çalışkan ol, ilmi ve âlimi baş tacı eyle, çağın donanımlarına herkesten önce sen sahip ol, adaletli ol, sabırlı yaşa ve tavsiye et, alçak gönüllü ol, kardeşini sev, paylaşmayı kural haline getir, öfkeni ve kinini kontrol et, iftira ve gıybetlerden uzak dur, yalanı asla yanına yaklaştırma. Allah tüm Müslüman ülkelere verdiği her türlü yeraltı ve yerüstü zenginliklerini iyi kullan ve Müslümanların lehine olacak şekilde kurallarını geliştir. Müslümanların birlikteliğinin en önemli sebeplerinden birisi şuur ve engin düşünmenin yaygınlaşmasıdır. İslam devletlerinin ve ümmetin gerek ferdi gerekse devletler bazında çalışmalının yapılası, kurumsal nitelikli İslam birliği teşkilatı, İslam silahlı kuvvetler birliği, İslam ortak para birliği, İslam sivil toplum kuruluşları birliği, İslam yazar ve sanat adamları birliği, İslam gençlik birliği, İslam belediyeler birliği, İslam tarih ve kültür birliği, İslam kalkınma yatırımları birliği, İslam spor oyunları birliği organizasyonların bir an evvel kurulması ve hayata geçirilmesi önem arz etmektedir ve geç kalınmamalıdır.

VAKFIMIZ YERLİ VE MİLLİ

Toplum için faydalı olan STK'ların yanında topluma zarar veren STK'larda mevcut bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

Devlet devletliğini göstermeli: iyi ile kötü ayrımını kurallarla belirlemeli: yerli ve milli olan tüm sivil toplum kuruluşları desteklenmeli ve denetlenmelidir. Zira Avrupa'da ve dünyanın başka ülkelerinde yararlı STK'lar devlet eliyle destekleniyorlar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan STK' lara büyük önem veriyor ama özellikle Birlik Vakfına ayrı bir ilgi duyuyor sizce bunun nedeni nedir?

Sayın Cumhurbaşkanımız Birlik Vakfının faaliyetlerine ve özellikle iftar programlarına katılmaktadır. Bizim vakfımızın yerli ve milli olması Cumhurbaşkanımızın tercih sebeplerini basında yer almaktadır. Ayrıca faaliyetlerimiz Cumhurbaşkanımızın tercih sebeplerinden biridir. Ve en önemlisi kurucusu olduğu vakfımızın onurudur.

VAKFIMIZ BİR ONUR BİRLİKTELİĞİ ABİDESİDİR

Türkiye'de 15 Temmuz’da gerçekleşen hain darbe girişimini nasıl yorumluyorsunuz?

15 Temmuz hain FETÖ darbesi Türkiye'nin bağımsızlığına, birliğine, milli değerlerinin tahribata uğramasına, ekonomimizin çökmesine, kalkınma ile yükselen yıldız ola Türkiye'nin mazlumların hamisi olmasını engellemeye, ümmetin birliğinin gerçekleşmemesi için hamle ve teknolojik ataklara karşı yapılmış dışa bağımlı çok kapsamlı korkunç bir plandır. Allah'ın ve milletin yardımı ile bu hain darbe püskürtülmüştür.

Şuanda FETÖ'ya birçok ilde operasyonlar yapılıyor ve kurumlar temizleniyor, Birlik Vakfı içerisinde böyle bir çalışmanız oldu mu, FETÖ’cülere karşı ne tür önlemler alıyorsunuz?

Vakfımız bir onur birlikteliği abidesidir. Bundan dolayı vakfımızda FETÖ üyesi bir kişiye bile rastlanmamıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.