''İş yerinde namaz kılmak istediğim için kovuldum''

''İş yerinde namaz kılmak istediğim için kovuldum''

Erdoğan Bıyıklıoğlu, bir gerekçe göstermeden işine son veren özel güvenlik firmasıyla ilgili “namaz kıldığım için işten çıkardılar” iddiasında bulundu. Konuyla ilgili olarak görüşmek istediğimiz firma yetkilileri, sorularımızı cevaplamaktan kaçındı.

Erdoğan Bıyıklıoğlu adlı vatandaş, herhangi bir gerekçe göstermeden işine son veren özel güvenlik firmasıyla ilgili “namaz kıldığım için işten çıkardılar” iddiasında bulundu.  

Konuyla ilgili olarak görüşmek istediğimiz firma yetkilileri, sorularımızı cevaplamaktan kaçındı. 

Gazetemize konuşan Erdoğan Bıyıklıoğlu, çalıştığı güvenlik firmasının görevlendirdiği son iki işyerinde “namaz kıldığı için” mobbinge uğradığını, durumu firma yetkililerine bildirip, “namazımı rahatça kılabileceğim bir yerde görevlendirin lütfen” dediğinde ise “sen de iş beğenmiyorsun” denilerek, işine son verildiğini ileri sürdü.  

337701e4-306e-4b21-a5f8-3b35779825ca.jpgMAĞDURUM

Haksız yere işten çıkarıldığını bundan dolayı mağdur olduğunu anlatan evli ve 3 çocuk babası Erdoğan Bıyıklıoğlu’nun iddiaları şöyle:  “Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş’nin Maltepe Tok Sokak’taki kompleksinde 4 senedir silahlı güvenlik olarak, taşeron özel güvenlik firması adına çalışıyordum. Önceden bağlı firmamızın adı G. idi. Firmanın 31 Mart 2018’de sözleşmesi bitti, tazminatımızı aldık sıkıntı olmadı. Sonra 1 Nisan’da T. adında güvenlik firmasına geçtik. Bu yeni taşeron firma bana yer değişikliği gösterdi, Hipodrom’daki depo ve talim merkezinde görevlendirildiğim söylendi.”

NAMAZ İÇİN İZİN İSTEDİĞİMDE…

“Aradan 15-16 gün geçti, ‘depo olmadı’ dediler. Beni Türk Eğitim Vakfı Maltepe Kız Öğrenci Yurdu’na gönderdiler. Yurdun yetkilisine, namaz kıldığımı söyleyerek öğle, ikindi ve akşam vakitleri için 5-10 dakika izin istedim.  Yetkili, yurtta namaz kılamayacağımı, namaz kılınacak yerin de olmadığını söyledi.”

NAMAZIMI KILABİLECEĞİM BİR YER İSTEDİM

“Namaz kılmamı istemedikleri için orada çalışmak istemedim. Firmanın proje yöneticisi T. A.’ya gittim ‘Görevlendirdiğiniz yer, benim tabiatıma uymadı, namazımı kılabileceğim bir yerde çalışmak istiyorum’ dedim. O da bana ‘ya müşteri isteyebilir, istiyorsa sen de kılmayacaksın’ cevabını verdi.”

İŞTEN ÇIKARDILAR 

“Daha sonra Doğuş Oto’nun Şaşmaz’daki araç stok sahasına gönderdiler. Gönderirken orada namazımı rahatça kılabileceğini söylediler. O iş yerine gittim, yetkili Y. T. ile görüştüm bana, ‘Bizim araç giriş-çıkışımız çok oluyor. Namaz kılman zor olur’ dedi. Orada da çalışmak istemedim ve güvenlik şirketinin proje yöneticisine yeniden gittim ve dedim ki, ‘sizin dediğiniz gibi olmadı.’ Ardından bana ‘sen de iş beğenmiyorsun arkadaş’ dedi. Aradan biraz zaman geçti ve 1 Şubat günü beni aradılar ‘ihbar tazminatını veriyoruz seni işten çıkarıyoruz’ dediler ve çıkardılar. Neden çıkarıldığımı yazılı bir şekilde istedim ancak vermediler.” 

KIŞ VAKTİ İŞSİZ KALDIM

“Benim gözümü bekleyen 3 tane çocuğum var. Kış vakti işsiz olmak beni bir hayli zor durumda bıraktı. 11 senedir aksatmadan namazımı kılıyorum. Yetkililerden ibadetimi de yapabileceğim bir iş talep ediyorum.”

TELEFONLARIMIZA ÇIKMADI 

Sözkonusu güvenlik firmasının proje müdürü T.A. ile söz konusu iddialar hakkında görüşmek istedik. Yetkili telefonlarımıza çıkmadı. Firma yetkililerinin iddialara ilişkin sorularımızdan kaçınması dikkat çekti. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.