'İnek'liğe tepki

'İnek'liğe tepki

İslami değerlerin ayaklar altına alındığı AÜ'deki "İnek Bayramı" geçtiğimiz sene rektörlükçe yasaklanmıştı. 4-5 Mayıs'ta yeniden yapılması gündeme gelen sözde bayrama, duyarlı öğrenciler "Değerlere savaş açılıyor" diyerek tepki gösterdi.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde (SBF) yılın her ilk hafta sonu 80 senedir kutlanan; ancak İslami değerlere hakaret edilmesinden dolayı son yıllarda büyük tepki toplayan "İnek Bayramı", geçtiğimiz yıl rektörlük tarafından güvenlik gerekçesiyle yasaklanmıştı. Başkent'in göbeğindeki Cebeci'de çirkin görüntülere sahne olan sözde etkinliğin bu yıl tekrarlanacağı iddia edildi. 

"DEĞERLERE SAVAŞ AÇILIYOR"

inek-bayramina-tepki.jpg

"İnek Bayramı" adı altından yapılan rezaletin tekrarlanmaması için Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'ndeki Ankara Hukuk İstikamet Topluluğu
sosyal medya üzerindenyazılı bir açıklama yaptı."DeğerlerimeSaldırma" başlığı ile yapılan açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi: "İnek Bayramı' denilen ve her yıl 4-5 Mayıs tarihlerinde Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde düzenlenen bir etkinlik kapsamında ilim, irfan ve hukuk ayaklar altına alınmaktadır. Üniversite bünyesinde alkolün ve zinanın meşrulaştırılmaya çalışıldığı, başörtüsü, sarık, cübbe, dua gibi din kutsallarımızla alay edilmek suretiyle değerlerimize apaçık bir savaş açıldığı ortadadır."

REKTÖRLÜĞÜN KARARI MERAKLA BEKLENİYOR

inek-bayrami-2017-1.jpg

Bir hafta sonra yapılması planlanan sözde etkinliğin akıbeti konusunda Ankara Üniversitesi Rektörlüğü ve Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanlığı'nın ne karar vereceği merakla bekleniyor. "İnek Bayramı"nın yasaklanması halinde ise öğrencilerin alternatif kutlama kararı alacağı konuşuluyor. 

Feyzullah DOĞRU/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.