İmam Hatiplilerden okuma seferberliği

İmam Hatiplilerden okuma seferberliği

Genç İmam Hatipliler Türkiye genelinde örnek bir kitap paylaşım etkinliği başlattı. Gençlerin kitap hediyeleşmesini kapsayan proje sonucunda merkezde toplanacak kitaplarla köy okullarında kütüphane kurulacak. 

Genç İmam Hatipliler Dergisinin başlattığı etkinlikte her bir genç hiç tanımadığı adrese kitap gönderiyor ve tanımadığı adresten bir kitap hediye alıyor. Bu şekilde bir kitap paylaşım zinciri oluşturularak gençler kitap okumaya özendiriliyor. 

Etkinliğe katılmak isteyen gençler isim ve adreslerini Genç İmam Hatipliler merkezine bildiriyor. Proje kapsamında toplanan katılımcılara birer adres gönderiliyor ve o adresteki kişiye kitap göndermesi sağlanıyor. Yani katılımcılar hiç tanımadığı birinden kitap hediye alıyor ve kendisi de tanımadığı bir başka kişiye kitap gönderiyor. Bu sayede bir kitap paylaşım zinciri oluşturuluyor. Gençler hediye aldıkları kitabı okuduktan sonra Genç İman Hatipliler merkezine teslim ediyor. Yılsonuna kadar toplanacak olan kitaplarla kütüphanesi olmayan bir köy okuluna kütüphane kurulması planlanıyor. 

KÜTÜPHANESİZ KÖY KALMASIN

Türkiye'nin 81 ilinde bulunup hiç tanımadıkları kişilere kitap hediye eden gençler, yılsonunda hediyeleştikleri kitaplarla kütüphanesi olmayan bir köy okuluna kütüphane açmayı hedefliyor. Kitapsız ev kütüphanesiz okul kalmasın parolasıyla yola çıkan İmam Hatipliler tüm gençleri kitap paylaşım etkinliğine bekliyor. Proje ile hem okuma oranını artırılmasını hem de kitaplara ulaşamayan kişilere kütüphane kurulması amaçlanıyor. 

BİR DESTEK DE PTT’DEN

İmam Hatipliler kitap paylaşım etkinliğe katılan gençler kitaplarını PTT üzerinden gönderiyor. PTT, yürüttüğü kitap taşıma kampanyasıyla kitapları diğer gönderilere oranla daha uygun fiyatlara alıcıya iletiyor. Kitapların eğitim ve kültüre katkısının bilincinde olan PTT A.Ş. yürüttüğü kitap taşıma kampanyasıyla kitapları diğer gönderilere oranla daha uygun fiyatlara alıcıya ulaştırıyor. Kurumun maddi çıkar gözetmeden yürüttüğü bu kampanyayla toplumun kitap okuma alışkanlığının artırılmasına da katkı sağlanıyor. 01.03.2012 tarihinde hayata geçirilen proje kapsamında, içeriğinde kitap bulunan gönderilerin taşınmasında büyük indirim yapılarak 1 kg’a kadar olan gönderiler 3 TL ücretle taşınıyor. Özellikle öğrenciler bu uygulamadan oldukça memnun ve devam etmesi yönünde talepleri var.

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.