İmam Hatip Lisesinde musiki eğitimi
Ulus İlk Meclis İmam Hatip Lisesi’nde 9’uncu sınıf erkek öğrencilere yönelik olarak Dini Mûsikî ve Hüsn-i Hat programı açıldı. Yetenek sınavı ile öğrenci alınacak program, Ankara’da bir ilk.
Ulus İlk Meclis İmam Hatip Lisesi 9’uncu sınıf erkek öğrencilere yönelik açtıkları Dini Mûsikî ve Hüsn-i Hat programına yetenek sınavı ile öğrenci alacaklarını açıklayarak Ankara’da bir ilke imza attı. Tarihi binada uygulanacak uygulama hakkında gazetemize bilgi veren okul müdürü Nadi Çakır, amaçlarının nitelikli insanları topluma hazırlamak olduğunu belirterek din eğitimini daha etkin bir hale getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
ANKARA’DA İLK OLACAK
Ulus İlk Meclis İmam Hatip Lisesi Ankara’da bir ilk olacak projeyi hayata geçirdi. Ulus ilk Meclis İmam Hatip Lisesi 9’uncu sınıf erkek öğrencilere yönelik düzenledikleri Dini Mûsikî ve Hüsn-i Hat programına yetenek sınavı ile öğrenci alacak. Ankara’da ilk olacak uygulama hakkında gazetemize konuşan okul müdürü Nadi Çakır programlar hakkında bilgi vererek detayları anlattı. Nadi Çakır liseye yetenek sınavı ile öğrenci alacaklarını belirterek, böylece Ankara’da bir ilke imza atacaklarının altını çizdi.
AMAÇ; NİTELİKLİ İNSANLARI TOPLUMA HAZIRLAMAK
Nadi Çakır, öğrencileri yetenek sınavları ile alacaklarını belirterek bu yıl ilk olması sebebiyle 60 öğrenci kontenjanı ayırdıklarını belirtti. Çakır bu proje ile amaçladıkları hedefin nitelikli insanları topluma hazırlamak olduğunu kaydederek şu ifadeleri kulandı, “Din eğitimi farklı bir uygulamadır. Dini farklı ve güzel bir şekilde insanlara anlatabilirseniz etkinliği o kadar artar. İmam Hatip’ten mezun olup da sesini ıslah etmemiş insanlarımız var. Eğer ıslah edilebilirse, daha nitelikli ve daha etkin bir hale getirilebilirse dinin etkinliği artar” dedi.
BÖLGEDEKİ CAMİ HOCALARINDAN FAYDALANACAĞIZ
Okulun bulunduğu bölgenin hayata geçirilecek proje için çok uygun olduğunu belirten Çakır şu ifadeleri kullandı, “Ulus ve çevresinde bulunan mescit ve camilerde öğrencilerimiz uygulama yapabilecek. Bölgedeki cami hocalarından da tecrübe edineceğiz ve onlardan yararlanacağız. Ulaşım yönünden de merkezi bir konumdayız. Şehir dışından dahi öğrenci kabul ediyoruz. İhtiyaç sahibi öğrenciler olursa onlara konaklama imkânı dahi sunmayı düşünüyoruz. Yeter ki yetenekli, kabiliyetli ve başarılı bir öğrenci olsun.”
AYBÜ VE HATTAT BEKİR ER İLE PROGRAMLAR YÜRÜTÜLECEK
Okuldaki akademik program hakkında da bilgi veren Çakır uygulanacak programın diğer imam hatip liselerinden bir farkı olmadığı, aynı programın uygulanacağını ve aksine artılarının olduğunu ifade etti. Çakır, “Liseden mezun olan bir öğrenci vasıfsızdır. Bizden mezun olan öğrenci ise Musikişinas olabilecek, Hat sanatı, ebru sanatı gibi sanatları öğrenecek. Liseyi bitirdikten sonra vasıf kazanacak” dedi. Bir artılarının da sınıflardaki öğrenci sayısı olduğunu belirten çakır iki program için 30’ar kişilik sınıf oluşturacaklarını belirtti. Dini musiki alanında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin Dini Musiki Konservatuvar Bölümünden yararlanacaklarını dile getiren Çakır, ön protokolün imzalandığını belirtti. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nin alt yapısı olacaklarını belirten Çakır hat sanatında öğrencilere hocalık yapacak ismin ise Türkiye’nin sayılı hattatlarından olan Bekir Er’in yapacağının müjdesini verdi.
DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR
Okul olarak kurumsallaşmak istediklerini belirten Çakır, Ulus İlk Meclis İmam Hatip Lisesi olarak örnek teşkil etmek istediklerini ifade etti. Çakır, “Akademik ve musikişinaslık anlamında gelecek yıllarda okulumuzu temsil edecek öğrenciler yetiştirmek istiyoruz. Bu okuldan mezun olmak bir ayrıcalık olacaktır, bizim amacımız budur. Bunun için ise okulumuzda bir dernek kurulmasını istiyoruz. Ekonomik yetersizliklerimiz var. Sivil toplum kuruluşlarından bu konuda destek bekliyoruz. Araç-gereç eksikliklerimiz var, enstrüman eksikliklerimiz var. Sınıflarımızı atölyeye dönüştürmek istiyoruz. Örnek verecek olursak hüsn-i hat atölyesi ve musiki atölyesine ihtiyacımız var. Bunlar içinde bütçe gereklidir. Özel desteklerin okulumuza yardımcı olması gereklidir” diye konuştu.
İHLAS VE SAMİMİYETİ ÖN PLANA ALACAĞIZ
“Bu programla el birliği ile vatan için, millet için, geleceğimiz için sanatsal anlamda evlatlarımızı topluma hazırlamak istiyoruz. Sanat olmadan toplum ayakta kalamaz. Burada sanat olarak ele aldığımız kendi geleneksel sanatlarımızdır. Amaç çocuklarımızı olgunlaştırmak, kendilerini ve Rablerini tanıtmaktır” diyen Çakır, öğrencilere önce insan olabilmeyi, helali haramı ayırt edebilmeyi ve kendilerine yapılmasını istemeyecekleri bir şeyi başkasına yapmamalarını öğretmeyi hedeflediklerini söyledi. Çakır, “Her şeyden önce öğrencilerimizin düşünmelerini ve akletmelerini istiyoruz. Batı sanatı ile uğraşmak yerine bizim kendi sanatımız ile uğraşılsın istiyoruz. Tarihi ile övünen nesil amaçlıyoruz. Kültürümüzü yaygınlaştırarak fıtrata uygun insanları topluma hazırlamak istiyoruz. Materyalist ve kapitalist düşünceden uzak paylaşmayı ön plana çıkaracak vermesini öğrenecek öğrenciler yetiştireceğiz. Bencillikten uzak ihlas ve samimiyeti ön plana alan nesil yetiştireceğiz” dedi.
Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.