İlkokula En Yakın Büfe İçki Satıyor

İlkokula En Yakın Büfe İçki Satıyor

Ali Kuşçu İlkokulunun hemen dibinde yer alan içkili büfe öğrencilere zehir saçıyor. Normalde okulların 100 metre etrafında içkili mekân bulunması yasak olmasına rağmen Ali Kuşçu İlkokulu’na en yakın büfede içki satılıyor.

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Mamak’ta General Zeki Doğan Mahallesinde bulunan Ali Kuşçu İlkokulunun hemen dibinde yer alan içkili büfe çocuklara adeta zahir saçıyor. İçki satan mekânların eğitim kurumlarının en az 100 metre uzağında olması gerekirken Ali Kuşçu İlkokulu’na en yakın büfede içki satılıyor. Durumdan şikâyetçi olan veliler çocukların okula en yakın yer olduğu için buradan alışveriş yaptığını ifade ediyor.

OKULUN ETRAFINDA UYUŞTURUCU İÇİLİYOR

İçkili büfenin dışında okulun etrafından uyuşturucu içildiğini belirten veliler, okula en yakın satış yapan mekânın içkili büfe olmasından şikâyetçi. Veliler okula çocuklarını tek başına gönderemediği gibi akşama kadar okulun etrafında çocuklarını bekliyor. En kritik yaşlarda içki ve uyuşturucuyla buluşan ilkokul öğrencilerinin velileri kaygılı. Okula en yakın büfenin içki satmasını skandal olarak nitelendiren veliler yetkililerin duruma müdahale etmesini istiyor.

ÇOCUKLAR ALKOLLÜ BÜFEDEN ALIŞVERİŞ YAPIYOR

Çocuklarının sağlıklı eğitim alması için alkol ve uyuşturucudan kalması gerektiğini savunan bir veli, “Okulun karşısındaki büfe içki satıyor, Mamak Belediyesine kaç kere şikâyette bulunduk. En azından okul etrafında içki satan büfe olmasın. Çocuklar yakın olduğu için hep oradan alışveriş yapıyor. Ben çocuğumun alkol satan bir yerden alışveriş yapmasını istemiyorum. Herkes bizim gibi hassas değil ama çocukların içkiden uzak durması lazım” ifadelerini kullandı.    

YASA NE DİYOR

MEB mevzuatında bulunan ‘İş Yerleri ile Öğretim Kurumları Arasındaki Uzaklık’ kanununa göre: “Umuma açık yerler ile içkili yerlerin açılmasına izin verilirken o yerin en az 100 metre civarında okul bulunup bulunmadığı ve özel eğitime muhtaç bireylerin devam ettikleri öğretim kurumları ile okulların dışındaki diğer özel öğretim kurumlarının aynı binada bulunup bulunmadığının tespiti, mahallî kolluk kuvvetlerince yapılır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.