İlk ders zili bügün çalacak

İlk ders zili bügün çalacak

Yeni eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla Ankara’daki 1 milyonu aşkın öğrenci ve yaklaşık 78 bin öğretmen için ilk ders zili bugün çalacak.  

2019-2020 yeni eğitim öğretim yılında Ankara’da, açık öğretim öğrencileri dâhil resmi ve özel okullardaki 1 milyon 90 bin 845 öğrenci ve 77 bin 170 öğretmen ders başı yapacak. 

İKİ ARA TATİL UYGULAMASI

İlk kez bu eğitim öğretim döneminde kasım ve nisan aylarında iki ara tatil uygulanacak. Yeni eğitim öğretim yılının ilk ara tatili 18-22 Kasım tarihlerine denk gelecek. 1. dönem 17 Ocak 2020 tarihinde sona erecek. Sömestre tatili hafta sonlarıyla birlikte 16 gün olacak ve ikinci dönem 3 Şubat 2020 tarihinde başlayacak. İkinci ara tatil 6-10 Nisan 2020 arasında verilecek. 13 Nisan 2020'de başlayacak ikinci dönem, 19 Haziran 2020 tarihinde tamamlanarak 11 haftalık yaz tatili başlayacak.

ORTAK ZİL SESİ 

Bugün başlayacak yeni eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tüm ilköğretim kurumları için ortak bir zil sesi belirlendi. Bestesini müzisyen Nil Karaibrahimgil’in yaptığı, sözlerini ise Şermin Yaşar’ın yazdığı şarkı artık teneffüslere çıkarken işitilecek.

Yeni okul zili ve çocuk şarkısının sözleri ise şöyle:

"Merak edip araştıran / Dünyaları keşfedeniz / Aç kapıyı, bekle bizi / Hep beraber gelen biziz,
Kol kolayız el eleyiz / Yoldayız biz gelecek biziz / Oyun biziz, müzik biziz / Koşan biziz, duran biziz,
Yürekteki rengi bulup / Hep yeniden resmederiz / Aç kapıyı, bekle bizi / Hep beraber gelen biziz,
Kol kolayız el eleyiz / Yoldayız biz, gelecek biziz / Tohum biziz, toprak biziz / Güneş biziz, yağmur biziz,
Büyüyüp göklere uzanırken / Çiçeklenip açan biziz / Yarınlara hep baktığın / Bir umutsa aradığın / O da biziz, o da biziz..."

ogretmenler-odalari-yenileniyor.jpg

ÖĞRETMEN ODALARI YENİLENİYOR, HAYIRSEVERLERE ÇAĞRI

Yeni dönemde okullardaki öğretmen odalarının yenilenmesi için de çalışmalar yapılıyor. Ankara’da ekim ayına kadar 100 okulun öğretmen odasının yenilenmesi bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde bu konuya ilişkin açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, hayırseverlere seslenmiş "Öğretmen odalarımızın iyileştirilmesi, güzelleştirilmesi ve onlara layık bir şekilde çok daha büyük imkanlarla donatılması konusunda destek de bekliyoruz" çağrısı yapmıştı. 

ak-parti-ankara-kadin-kollari-baskani-mualla-varol-(sagda)-001.jpg

AK PARTİ’DEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ 

AK Parti Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol, yeni eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle geçtiğimiz günlerde partisinin Çankaya İlçe Başkanlığı binasında çok sayıda öğrenciye, çanta ve kırtasiye yardımında bulundu. AK Parti Çankaya İlçe Kadın Kolları Başkan Nevruz Elmadağ’ın da yer aldığı etkinlikte öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar dilendi.   

2b7cf706-62de-4341-ba63-1463009292a2.jpg

TRAFİKTEKİ YOĞUNLUĞA DİKKAT

Okulların başlaması ile Başkent trafiğinin bir hayli yoğunlaşması bekleniyor. Uzmanlar trafikte vatandaşlara ve sürücülere ilk gün mağdur olmamaları için uyarılarda bulunuyor. 

OSMAN AKDOĞAN/ İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.