İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ücretsiz sağlık testi

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ücretsiz sağlık testi

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Haftası kapsamında Kurtuluş Parkı’nda kurduğu çadırlarda halka ücretsiz sağlık testi yapıyor.

Halk sağlığı uygulamalarına yönelik bireyin ve toplumun farkındalığını artırmak, birey ve toplumu bilgilendirmek amacıyla kurulan sağlık çadırlarına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kurulan sağlık çadırlarında sağlık çalışanları tarafından tartı ve boy ölçer aracılığı ile beden kütle indeksi değerlendirmesi, anlık kan şekeri ve  tansiyon ölçümü, sağlıklı beslenme önerileri, fiziksel aktivite, sigaranın zararları, kanser hastalıklarının da erken tanı, ağız ve diş sağlığı gibi konularda bilgilendirmeler yapılarak gerekli görülen vatandaşlar çeşitli birimlere yönlendirildi.

ÜCRETSİZ SAĞLIK TESTİ YAPILDI

aaaaaaaaa.jpg

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası kutlamaları kapsamında Kurtuluş Parkı’nda Sağlıklı Yaşam Araçları ve Sağlık Çadırları konuşlandırarak halkı bilgilendirme faaliyetlerinde bulundu. Sağlık çalışanları tarafından sağlık çadırlarında, tartı ve boy ölçer aracılığı ile beden kütle indeksi değerlendirmesi, anlık kan şekeri ve  tansiyon ölçümü, sağlıklı beslenme önerileri, fiziksel aktivite, sigaranın zararları, kanser hastalıklarının da erken tanı, ağız ve diş sağlığı gibi konularda bilgilendirmeler yapılarak vatandaşlara gerekli yönlendirmelerde bulunuldu.

HALK SAĞLIĞI HAFTASI KUTLANDI

dsc_1041-002.jpg

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi, “Halk sağlığı, bireyi sağlıklı ve üretken bir şekilde tutarak toplumsal gelişmeyi sağlamayı hedefler. Bu hedeften yola çıkarak, bireyin, anne rahminden hayatının sonuna kadar olan tüm süreçte sağlıklı yaşam sürmesini, yaşam kalitesini artırmasını sağlar. Bu amaç ile fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak ele alınması, sağlığı ile ilgili farkındalığın artırılması, sağlığın korunması, geliştirilmesi ve sağlık okuryazarlık düzeyinin artırılması, hastalık risklerinin azaltılması için sunulan sağlık hizmetlerinin tamamı halk sağlığı uygulamaları kapsamındadır.”

VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Halk sağlığı uygulamalarına yönelik bireyin ve toplumun farkındalığını artırmak, birey ve toplumu bilgilendirmek amacıyla kurulan sağlık çadırlarına vatandaşların ilgisiyse bir hayli çoktu. Vatandaşlar sağlık testine girebilmek için uzun kuyruklar oluştururken, test sonucunda riskli görülen vatandaşlar bilgilendirilerek acil servislere yönlendirildi. Yapılan uygulamadan memnun olan vatandaşlara ise kontrol sonrasında çeşitli hediyeler verildi.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.