İhsan KARA "Asım’ın Nesli,ülkemizin teminatı
Hiçbir zaman namerde boyun eğmedik,başımızı yere düşürmedik.Biz ölümü korkutan bir inançtan geliyoruz. “Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm / Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm” diyor
Abdurrahim Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen İstiklal Marşı’nın Kabulü’nün 97.Yıldönümü ve Mehmet Akif’i Anma Programına Pursaklar Kaymakamımız Sayın İhsan KARA, Pursaklar Belediye Başkan Yardımcımız Sayın Ertuğrul ÇETİN, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hayrettin BALCI ile İlçe Müdürlerimiz, Siyasi Parti İlçe Başkanları,Şube Müdürümüz Sayın Nevzat KAYA,okul müdürleri,öğretmen,öğrenci ve veliler katıldı.İstiklal Marşı ve şehitlerimiz anısına gerçekleştirilen saygı duruşunu protokol konuşmaları izledi.
İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hayrettin BALCI,yaptığı konuşmada "Asım’ın Nesli,ülkemizin teminatı sevgili gençlerimiz;İstiklal Marşı,aziz vatanımızın kaybedilme endişesinin destansı ifadesidir.Bizler bu vatanı İstiklâl Marşı’nı yazdıran ruha, canı pahasına bu toprakları vatan yapan ve koruyan ecdadımıza borçluyuz. Bize ve genç nesillerimize düşen en temel vazife; bu mücadeleyi daima diri tutmaktır. Bu mücadelenin sadece bugün değil, yarın da yaşaması için gayret etmektir.Bu aziz vatanı koruyup ona sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur.Bu necip millet, 15 Temmuz akşamında ülkesini bir işgalden kurtarmıştır. Milletimiz bu iman, inanç ve azimle, bu dirayetle mücadelesini sürdürdüğü müddetçe başta iki yüzlü ve haçlı zihniyetindeki Avrupa ve onların ülkemizdeki tüm maşaları; yedi düvel bir olup üzerimize gelse, Allah’ın izniyle başaramayacaklardır.Mehmet Akif, şiir ve yazılarıyla bir milletin yeniden var olması, yeniden tarih sahnesinde hak ettiği yeri alması ve şahlanması için elinden geleni yapmış ve milletimizin ezelden ebede giden yolculuğunu ve vatan sevgisini en müstesna biçimde anlattığı İstiklal Marşı için, ‘O şiir bir daha yazılamaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben dahi yazamam. Onu yazmak için, o günleri görmek, yaşamak lazım. O şiir, artık benim değil, milletin malıdır.Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırtmasın.”demiştir.Geçmişte yaşayan şanlı ceddimiz,şehit dedelerimiz bu vatanı bizlere bıraktı.Biz de geleceğe taşımanın sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz.
Bu sorumluluğun gereği olarak ülkemizin sınırlarımızı güvence altına almak ve terörden temizlemek amacıyla gerçekleştirdiği Zeytin Dalı Harekatında canla başla mücadele veren Mehmetçiklerimizin Allah yar ve yardımcısı olsun diyor ve onlara şu dizelerle seslenmek istiyorum:“Mehmed´im, sevinin, başlar yüksekte/Ölsek de sevinin, eve dönsek de/Sanma bu tekerlek kalır tümsekte/Yarın, elbet bizim, elbet bizimdir/Gün doğmuş, gün batmış, ebed bizimdir.”Bu duygu ve düşüncelerle İstiklâl Marşımızın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabulünün 97. yıldönümünü kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklâl Şairimiz Mehmet Akif ERSOY’u,bu aziz vatan için can vermiş tüm şehitlerimizi ve bütün İstiklâl Kahramanlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum.”dedi.
Pursaklar Kaymakamımız Sayın ihsan KARA,konuşmasında “İstiklal Marşı,Mehmet Akif’in şiir kitabı Safahat’ın içerisinde yoktur.Akif İstiklal Marşı’nı milletine armağan etmiş bu sebeple Safahat’ın içerisine almamıştır.Yine Mehmet Akif soğukta giyeceği bir paltosu bile yokken yazdığı İstiklal Marşı yarışmada birinci olduğu için verilen para ödülünü almayarak Mehmetçiğe bağışlamıştır.Mehmet Akif’in Asım’ın Nesli diye hayal ettiği neslin, sadece şiirinde geçen hayali bir kahraman değil bir sahabe olan Asım İbni Sabit’tir.Asım bin Sabit,kendisindeki tevhid bilgisi ile insanları İslam’a çağırmak üzere giderken müşrikler tarafından şehit edilmiş,şehit edilmeden önce “Allah’ım senin dinini korumaya çalıştım. Sen de cesedimi müşriklerden koru.” şeklindeki duası üzere Allah-ü Teâlâ, Hz. Asım bin Sâbit´in duasını kabul buyurdu ve mübarek cesedine müşrikler el süremediler.Allahü teâlâ bir arı sürüsü gönderdi. Bulut gibi Âsım bin Sâbit´in üzerinde durdular. Hiçbir müşrik yanına yaklaşamadı.Akif de Asım Bin Sabit’ten mülhem Asım’ı yazmıştır. Hiçbir zaman namerde boyun eğmedik,başımızı yere düşürmedik.Biz ölümü korkutan bir inançtan geliyoruz. “Ölüm bize ne uzak bize ne yakın ölüm / Ölümsüzlüğü tattık bize ne yapsın ölüm” diyor şair Erdem Beyazıt.Ölümsüzlüğü tatmış böyle büyük bir millete kimse bir şey yapamaz.Başta Zeytin Dalı Harekatında şehit olan Mehmetçiklerimiz olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor,gençlerimizden İstiklal Marşı’mızı iyi okumalarını,anlamalarını istirham ediyorum.
Protokol konuşmalarını Ayyıldız Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı İstiklal Marşı’nın Kabulü konulu drama, Mehmet Akif ERSOY’un bilinmeyen yönlerinin anlatıldığı “Mehmet Akif’le Mülakat”,Mehmet Akif ERSOY’un “Ati’yi Karanlık Görerek Azmi Bırakmak”şiiri izledi.Çalın Davulları ve Deniz Üstü Köpürür türkülerinin seslendirildiği “Türkü Dinletisi”nin ardından düzenlenen İstiklal Marşı’nın Kabulunün 97.Yıldönümü ve Mehmet Akif’i Anma Programı sona erdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.