İÇAN’da hedef yöresel festival

İÇAN’da hedef yöresel festival

İç Anadolu Birliği Başkanı İsmet Taş, bölgenin yöresel ürünlerini tanıtmak amacıyla bir festival kurmak istediklerini söyledi.

İç Anadolu Birliği (İÇAN) tarafından düzenlenen iftar yemeğinde konuşan İÇAN Başkanı ve gazetemiz yazarlarından İsmet Taş, Birlik olarak düzenlemeyi amaçladıkları 'Yöresel Ürünler Festivali'nin çeşitli bürokratik engellere maruz kaldığı belirterek, "Biz bölgemizdeki bütün illerimizin yöresel ürünlerini tanıtacağımız yöresel ürünler festivali düzenleme hedefinden vazgeçmiş değiliz. İç Anadolu'nun yöresel ürünlerini mutlaka tanıtacağız." dedi.
İÇAN tarafından önceki akşam Bahçelievler'deki Maşalı Lokantası'nda düzenlenen iftar davetine, seçkin konukları ile dikkat çekti. İftara, Türkmenistan Büyükelçisi İşakunli Amanlyev'in yanı sıra çok sayıda STK yöneticisi ile bazı siyasiler katıldı. 

İFTAR ÖNCESİ İLAHİ DİNLETİSİ

İftar programından önce ney ve udi eşliğinde düzenlenen ilahi dinletisi, davetlilerin büyük beğenisini gördü. Bir saat kadar süren iftar programının sunuculuğunu ise, yerel gazeteci ve radyo programcısı Alaattin Taymaz yaptı. İftar yemeğinin duasını ise; Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Prof. Dr. Haysani Altıntaş okudu. Altıntaş, duasını tamamladıktan sonra; "Rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan'ın son 10 günü günahlardan kurtulmak için en büyük vesiledir. Tövbe etmek için bir fırsattır." dedi. 

İÇAN'IN BEŞ HEDEFİ

İftar yemeğinden sonra söz alan İsmet Taş, İÇAN'ın beş temel hedef üzerine oturduğunu ifade ederek, birliklerinin bölgesel ve küresel bir vizyona sahip olduğunu söyledi. İÇAN'ın ekonomik, sosyal, ulusal, bölgesel ve küresel hedefler olmak üzere beş temel hedefe oturduğunu söyleyen Taş, İç Anadolu Bölgesi'nin yöresel ürünlerini tanıtmak için İÇAN olarak çeşitli çalışmalarda bulunduklarını kaydetti. Taş, İsmet Taş, Birlik olarak düzenlemeyi amaçladıkları 'Yöresel Ürünler Festivali'nin çeşitli bürokratik engellere maruz kaldığı belirterek, "Biz bölgemizdeki bütün illerimizin yöresel ürünlerini tanıtacağımız yöresel ürünler festivali düzenleme hedefinden vazgeçmiş değiliz. İç Anadolu'nun yöresel ürünlerini mutlaka tanıtacağız." diye konuştu.

"15 TEMMUZ'U HALKIMIZ DURDURDU"

İsmet Taş, İç Anadolu Birliği'nin, İslami değerlere bağlı, yerli ve milli bir oluşum olduğuna dikkat çekerek, demokrasi ve insan haklarını esas şiarları olduğunu ifade etti. Taş, FETÖ'nün 15 Temmuz Darbe girişiminin, yerli ve milli değerleri benimsemiş, şuurlu vatandaşlarca engellendiğini söyledi. Taş, "O gece halkımız, kahraman asker ve polislerimiz ile birlikte,  ülkemizin her yerinde darbeye karşı direndi, canını ortaya koyarak mücadele etti." dedi.
 
"AFRİN GAZİLERİNİ ZİYARET ETTİK"

İsmet Taş, tüm İç Anadolu'da örgütlendiklerini ifade ederek, başta Rusya olmak üzere pek çok ülkede yeni şubeler açarak, İÇAN'ın bölgesel ve küresel hedeflerinin Türkiye'nin uluslararası stratejisini destekleyecek mahiyette olduğunu söyledi. Birliğin çalışmaları hakkında bilgi vermeyi sürdüren Taş, "Afrin'de çatışmalar sürerken Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören Zeytin Dalı Harekâtı kahramanları, Afrin Gazilerimizi ziyaret ettik. " dedi.

İNSAN ODAKLI ÇALIŞMA

İÇAN'ın eğitim ve insan odaklı çalışmalarda bulunduğuna değinen Taş, toplum vicdanını rahatsız edecek, her türlü söz ve eylemlere, milli birlik ve beraberliğimizi sarsacak ve rencide edecek davranışlardan şiddetle kaçınarak, bu türden eylemlere her türlü karşı demokratik tepkiyi gösterdiklerini söyledi. 

"KADINLARA AĞIRLIK VERDİK"

Taş, İÇAN'ın 54 kişilik yönet kurulunda 22 kadının olduğunu belirterek, "Başta kadına şiddet ve çocuklara yönelik istismar olmak üzere kadınlarımızın ve çocuklarımızın toplumsal alanda yaşadığı bütün sorunları en yüksek perdeden dile getiriyoruz; getirmeye de devam edeceğiz." dedi.

İç Anadolu Birliği Başkanı İsmet Taş'tan sonra selamlama konuşmalarını yapmak üzere kürsüye Kırıkkaleli Dernekler Federasyonu Başkanı Cemal Sertkaya ile 15 Temmuz Platformu Başkanı Mustafa Kır çıktı. Sertkaya ile Kır, başta İsmet Taş olmak üzere bütün İÇAN yöneticilerini yaptıkları çalışmalardan ötürü kutladı.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.