İÇAN, Hocalı Katliamını unutturmadı

İÇAN, Hocalı Katliamını unutturmadı

Hocalı Katliamı 27’inci yılında, İç Anadolu Birliği öncülüğünde Mamak’ta anıldı.

Hocalı Katliamı 27’inci yılında, İç Anadolu Birliği öncülüğünde Mamak’ta anıldı.

Hocalı Katliamı Mamak’ta unutulmadı. 27’inci yılında İç Anadolu Birliğinin (İÇAN) öncülüğünde anmak programı düzenlendi.

Programda konuşan İÇAN Genel Başkanı İsmet Taş, “Dindaşlarımızın ve soydaşlarımızın her zaman yaşadığı acılarda yanlarında olacağız.” dedi.

Programa Mamak Belediyesi, Mamak Çorumlular Federasyonu, Dünya Journalistler Birliği, Azerbaycan Şehit Analarının Sesi, Türkiye Muhabirler Birliği, Ankara Azerbaycan Dans Kulübü de katkıda bulundu. Etkinliğe çok sayıda vatandaş katıldı.

O YILLAR TÜRKLER İÇİN KARA ZAMANLARDI

Programa katılımcılar arasında bulunan Prof. Dr. Uğur Ulutürk konuşma yaptı. Ulutürk, “O yıllar Türkler için kara zamanlardı. 1989 da Bulgaristan da yaşayan soydaşlarımız kıyıma uğradı. Ardından Bosna ve Azerbaycan Hocalı ’da soykırım kendisini gösterdi. Her bir tarafta tetikçi kasaplar vardı. Hocalı’da Rus destekli Ermeni çeteleri,  dünyada emsali görülmemiş vahşetle, savunmasız insanları, akla hayale gelmedik yöntemleri kullanarak infaz ettiler. Burada ki hadise katliam değildir, soykırımdır. Ermeniler ve hamileri soyumuzu kurutmaya kalkışmışlardı” ifadesinde bulundu.  

SOYDAŞLARIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ

Programda konuşan İÇAN Başkanı İsmet Taş, “İnsanlık suçu olan soykırım ve katliamların sorumlularına, destekçilerine, azmettiricilerine en ağır cezalar verilmedikçe bu tür olaylarla devam eder. Dindaşlarımızın ve soydaşlarımızın acılarına her zaman ortak olacağız onlarla birlikte bu acıyı yaşamaya devam edeceğiz” diye konuştu. 

İNSANI SORUMLULUK 

Dr. Sinan Ulutürk de soykırımın karşısında durmanın insani bir sorumluluk olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Hiçbir soykırım, hiçbir asimilasyon Azerbaycan’ın Türk olduğu gerçeğini değiştiremez. Tam aksine bizi birbirimize kenetler.   Ailelerimiz, çocuklarımız bu gerçekle büyümelidir. Bu tip programlar çoğalarak artırılmalıdır.  Vahşetin Soykırımın karşısında dik durmak insani bir sorumluluktur. Dünya kamuoyu bu sorumluluğunu hatırlamalıdır. Maalesef söz konusu Türk ve Müslüman ise görmüyorlar, duymuyorlar. Her ortamda dile getirmeye anlatmaya unutturmamaya çalışacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.” 

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.