İç Anadolu'da yağış miktarının artması Ankara'da nemi artırdı

İç Anadolu'da yağış miktarının artması Ankara'da nemi artırdı

Bir önceki yıla göre İç Anadolu Bölgesi’nde yağış miktarı yüzde 5 artarken Ankara’da Ağustos’un ilk günleri gün içerisinde ortalama nemin yüzde 50’yi aştığı görüldü.

Bu yıl Başkentlilerin günlük hayatta en çok konuştuğu konulardan birisi belki de havadaki nem. Bazı anlarda deniz kenarlarını andıracak kadar artan nem oranları Başkentlilerin alışık olmadığı bir durum. Sıcaklık arttığı anlarda bir gölgede serinleyenler, “Bu yıl gölge de sıcak” diyor. Peki, bunun nedeni ne? En önemli sebebi yaz aylarında artan yağış miktarları. Bir önceki yıla göre İç Anadolu Bölgesi’nde yağış miktarı yüzde 5 artarken Ankara’da Ağustos’un ilk günleri gün içerisinde ortalama nemin yüzde 50’yi aştığı görüldü.

NEM ORTALAMA YÜZDE 50

Başkent Ankara’da ise artan bu yağış ve sıcaklıklardan nasibini nem olarak alıyor. Hemen hemen bu yıl herkesin dilinde olan ve artan nem oranı bazı anlarda Bozkır’dan ziyade bir Akdeniz havası hissedilmesine neden oluyor. Ağustos’un ilk günlerinde meteoroloji verilerinde ortalama yüzde 30 ile yüzde 70 arası gösterilirken gün içerisinde bu rakam genelde yüzde 50 olarak ölçülüyor. Öte yandan yağışın artmasıyla şehrin her yerinde biriken sular da sıcaklığın artmasıyla buharlaşarak nemin daha fazla hissedilmesine neden oluyor. Alışıla gelen Ankara’nın kuru ve gölgede serinleten havası bu yıl çok yaşanmıyor.  

TEMMUZ AYINDA İÇ ANADOLU

Meteorolojinin hazırladığı 2018’in Temmuz ayında bölgenin Batı ve Kuzey kesimleri mevsim normalleri civarında seyretti. Ancak geriye kalan bölümünde ise bu durum normallerin üzerindeydi. Bölgenin uzun yıllar ortalama sıcaklığı uzun yıllar ortalama sıcaklığı 22,0°C iken, 2018 Temmuz ayı 23,6°C olarak ölçüldü. İç Anadolu’nun genelinde ise ortalama sıcaklık en düşük 20,4°C olarak Sivas Kangal’da, en yüksek ortalama sıcaklık ise 25.8°C Kırıkkale’de ölçüldü. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.