İç Anadolu’da en taze balık Ankara’da

İç Anadolu’da en taze balık Ankara’da

Ulus Hali balıkçıları, “Balık Karadeniz’den çıkar çıkmaz ilk Ankara haline gelir. Balığın en tazesini bizde bulursunuz. Çevre ilin balıkçıları da gelir bizden alır” dedi

Kış sofralarının vazgeçilmezlerinden birisi olan balığa her kış olduğu gibi yine ilgi büyük. Bizde balık denince akla ilk gelen yere tarihi Ankara Hali’nde balığın nabzını tuttuk. Bu mevsimde en tercih edilen balıkla ve fiyatlarla ilgili bilgiler aldık.  

DENİZDEN ÇIKAR ÇIKMAZ BURADA

Hal’de bulunan Marmara Balıkçı işletmecisinin çalışanlarından Selahattin Usta, 
“Balık Karadeniz’den çıkar çıkmaz ilk buraya gelir. Balığın en tazesini bizde bulursun çevre ilin balıkçıları da gelir bizden alır. Halk da öyle. Evi uzakta olan bile özel olarak buraya gelir bizden alır. Taze balığın gözü parlak olur” dedi. 

KASIM’DA PALAMUT HAMSİ İSTAVRİT

Başka bir balık ustası Yenal Usta ise bu aylarda hangi balığın lezzetli olacağı konusunda vatandaşlara şu önerilerde bulundu: “ Kasım’da palamut, istavrit alacaksın. Hamsi kış boyu olur şimdi de lezzetli olur. Çok şükür bu sene bereketli, balık bol hele kar bir düşsün daha da artar. Bu arada balıklar büyür ve yağlanırlar lezzet de artar. Aralık ayında uskumru olur, lüfer olur her balığın bir zamanı vardır onu bileceksin ki lezzeti alasın.” 

BOLLUK ARTTIKÇA FİYATLAR DÜŞER

Fiyatlar hakkında bilgi veren ve denizden balık çıktıkça indirimin geleceğini söyleyen Selahattin Usta” Fiyatlarımız çok uygun palamut tane 7 lira. Hamsi değişiyor geçen hafta 5 liraydı bu hafta 10 gelişine göre değişiyor. İşler güzel gidiyor vatandaş memnun fiyattan biz daha da düşersek daha güzel olur ama tabi bizim elimizde değil bizimde aldığımız yer var” diye konuştu. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.