IBAKTECH, Ankara'da kapılarını açtı

IBAKTECH, Ankara'da kapılarını açtı

7 milyar dolarlık sektör büyüklüğü ile dikkat çeken ekmek, pasta, dondurma, çikolata ve teknolojileri fuarı IBAKTECH Ankara, ATO Congreisum’da kapılarını açtı.

Ekmek, pasta, dondurma, çikolata ve teknolojileri fuarı IBAKTECH Ankara, ATO Congreisum’da kapılarını açtı.

İki yılda bir düzenlenen IBAKTECH Ankara Fuarı, gıda sektörüne dönük yenilikçi çözümlere ev sahipliği yapıyor.

Türkiye’nin güçlü mutfak kültürünü tanıtacak fuarda; ekmek, hamur, ambalaj makinaları, ekmek ve pasta katkı maddeleri, gıda ve içecek, çikolatacılık, fırın ve pastane ekipmanları, dondurma, pişiriciler, soğutma grupları, dondurulmuş ürünler ve dekor malzemeleri yer alıyor.

20 bine yakın ziyaretçinin beklendiği fuar 10 Mart Pazar akşamına kadar ziyaret edilebilecek.

screenshot_3-006.jpg2 YILDA BİR DÜZENLENİYOR

Ekmek, pasta, dondurma, çikolata ve teknolojileri fuarı IBAKTECH Ankara, ATO Congreisum’da kapılarını açtı. İki yılda bir düzenlenen IBAKTECH Ankara Fuarı, gıda sektörüne dönük yenilikçi çözümlere ev sahipliği yapıyor. Yarattığı yüksek iş hacmi ile sektörün hızlı gelişimini ve yüksek potansiyelini destekleyen en önemli ticaret platformlarından biri olmayı sürdüren fuar, sadece Ankara’dan değil, çevresindeki illerden de binlerce yatırımcıyı ağırlıyor. Fuar, hotel, restoran, kafe, fuarı ile eşzamanlı olarak düzenleniyor.

20 BİN ZİYARETÇİ BEKLENİYOR

2018 yılında IBAKTECH; İstanbul’da 115 ülkeden 81 bin 278 ziyaretçi, İzmir’de ise 10 bin 532 ziyaretçi ağırladı. Ankara’da ise bu yıl 20 bine yakın ziyaretçi bekleniyor. Türkiye’nin güçlü mutfak kültürünü tanıtacak fuarda; ekmek, hamur, ambalaj makinaları, ekmek ve pasta katkı maddeleri, gıda ve içecek, çikolatacılık, fırın ve pastane ekipmanları, dondurma, pişiriciler, soğutma grupları, dondurulmuş ürünler ve dekor malzemeleri yer alıyor. 

SEKTÖRÜN 2023 İHRACAT HEDEFİ 13,7 MİLYAR DOLAR

Amerika ve Avrupa’dan üstün, yeni nesil yenilebilir resim kâğıtları, kumaş ve dantellerin de yer aldığı etkinlikte; endüstri 4.0’a uygun, karanlık değirmende, insansız fabrikada üretilen unlar da yer alıyor. Ustaların fuara özel olarak yapacağı baklava ve börekler, ziyaretçilere ikram edilecek. Sektörün büyüklüğü ise 7 milyar dolar olurken, sektörün 2023 ihracat hedefi 13,7 milyar dolar olması bekleniyor.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.