Huzur verdiler

Huzur verdiler

İç Anadolu Birliği Genel Başkan’ı İsmet Taş ve kurul üyeleri Başkent Vizyon Huzurevi Ve Yaşlı Bakım merkezini ziyaret ederek huzurevi sakinlerinin gönüllerini aldı.

İç Anadolu Birliği Genel Başkanı ve aynı zamanda yazarımız olan İsmet Taş ve kurul üyeleri Balgat’ta bulunan Başkent Vizyon Huzurevi Ve Yaşlı Bakım Merkezini ziyaret ederek yaşlılarla vakit geçirdi. Kurum olarak böyle ziyaretlere önem verdiklerini dile getiren Başkan Taş, sosyal sorumluluk projelerine her zaman öncelik verdiklerini ifade etti. 

Yaşlılarımız Bizim Önceliğimizdir

Başkan Taş, “Böyle ziyaretlerin bizim gönlümüzde ayrı bir yeri var, Kurum olarak amaçlarımızdan bir tanesi de vatandaşlarımızla iç içe olmak eğer onlarla iç içe olmazsak onlara yabancılaşırız ve onlardan uzaklaşırız. Bizim önceliklerimizden biri olan yaşlılarımızı çok önemsiyoruz. Onların toplumdaki hak ettikleri yere gelmeleri için elimizden geleni yapmaya hazırız.” şeklinde konuştu. 

Gereken Saygı ve İlgi gösterilmeli

Başkent Vizyon Huzurevi ve Yaşlı Bakım Merkezi Müdürü Demet Özgün ise Huzurevi olarak dışarıya açık olduklarını ve böyle ziyaretlerden hem huzurevi sakinlerini hem de kurum olarak kendilerini çok memnun ettiğini ifade etti. Yaşlılara gereken saygı ve ilginin gösterilmesinin anlamının büyük olduğunu belirten Taş, böyle bir hizmet sundukları için, huzurevi yönetimine ve çalışanlarına teşekkür etti. Yaşlıların bulundukları yeri ev olarak benimsemelerinin önemine de değinen Taş, “Toplumsal kültürümüzde yaşlılarımızın ayrı bir değeri vardır. Bunu unutmamalıyız ve onlara gereken saygıyı göstermeliyiz.” dedi.

Sizler Bizim Gözbebeğimizsiniz

Ayrıca yaşlılarla tek tek ilgilenen Başkan Taş ve kurul üyeleri, getirdikleri ikramları huzurevi sakinlerine ikram ederek sohbet ettiler. Başkan Taş, huzur evi sakinlerine “Sizler bizim gözbebeğimizsiniz. Bizler sizleri zaman zaman ziyaret edeceğiz. Sizlerin sorunları sıkıntıları olduğunda, bizlerde yardımcı olmaya çalışacağız. Her zaman sizinleyiz.”  şeklinde konuştu. Ziyarette yaşlılarla uzun uzun sohbet eden Başkan Taş ve kurul üyeleri, daha sonra hep birlikte fotoğraf çektirdi.

İç Anadolu Birliği Ne Yapar

Aynı zamanda İç Anadolu Birliği hakkında bilgi veren Başkan Taş, İç Anadolu Birliği’nin 1999 yılında kurulmuş köklü bir kurum olduğunu, kurumdan Türk siyasi hayatının önemli isimleri çıktığını ve hala da çıkmaya devam ettiğini söyledi. “Kurul üyelerimiz arasında milletvekilleri, iş adamları gazeteci ve yazarlar bulunmaktadır.” diyen Taş, ayrıca kurumun Türkiye’nin problemleri konusunda birçok çalışmalar ve özel projeler yaptığını belirtti. Türkiye’nin sorunlarını tespit edip çözmeye çalıştıklarını belirten Başkan Taş, çözemedikleri sorunları rapor halinde gerekli kurumlara ilettiklerini ifade etti. İç Anadolu Birliği’nin bünyesinde 35’e yakın dernek olduğunu belirten Başkan Taş, sivil toplum örgütlerinin önemine de vurgu yaptı. 
 

Toplumu Yansıtıyoruz

Başkan Taş, birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak , “İç Anadolu Birliği olarak vatanımıza, devletimize ve milletimize bağlı bir sivil toplum örgütüyüz. Bayrağımızın yanında asla başka bir bayrak kabul etmiyoruz. Vatanımız bir karış toprağının bölünmesine asla izin vermeyiz. Birlik olarak bunun mücadelesini veriyoruz. Bunun mücadelesini de vermeye devam edeceğiz.” dedi. 14 ili temsilen kurulduklarını dile getiren Başkan Taş, İç Anadolu Birliği’nin toplumu yansıttığını söyledi. Yönetim kurulunun kendi alanlarında uzman olduklarını belirtirken, sivil toplum örgütlerinin sorumluluklarının büyük olduğunu ve her kuruluşun yaşadığı topraklara karşı sorumlulukları olduğunu vurguladı. 

Sosyal Projelerimiz Öncelikli

Aydınlarla halkı birbirine yakınlaştırarak katalizör görevi gördüklerini ifade eden Taş, ”Doğruların destekçisi yanlışların karşısında olma gibi misyonumuz var. Sosyal projeler bizim için önemli. Öğrenci yurdumuz var. Maddi durumu iyi olmayan öğrenciler ücretsiz kalabiliyorlar. Aynı zamanda sokak çocukları, kadın sığınma evleri, bağımlılıkla mücadele ile ilgili çalışmalarımız var.” şeklinde konuştu. Ayrıca Genelkurmay kavşağının Şehitler Meydanı, Ankara’nın da Gazi unvanını alması konusunda TBMM’ye dilekçe verdiklerini belirten Başkan Taş, Genelkurmay kavşağının Şehitler adını aldığını, Ankara’nın Gazi unvanını alması için de çalışmalarının ve çabalarının devam ettiğini vurguladı.  Emrah Özcan/HABERVAKTİM


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.