Hüseyin Taklacı: "Yerli üretime daha fazla destek verilmesi gerekiyor"

Hüseyin Taklacı: "Yerli üretime daha fazla destek verilmesi gerekiyor"

Mobilya sektöründe yapılan üretimin büyük bölümünün yerli ve milli olduğuna dikkat çeken Hüseyin Taklacı, “Türkiye’nin büyümesi ihracatla olur. İhracat için yerli üretime daha fazla destek verilmesi gerekiyor” diye konuştu. 

Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası ANKAMOB Başkanı Hüseyin Taklacı koronavirüs önlemleri kapsamında sanayi bölgelerine getirilen saat düzenlemesini ve esnafın genel durumunu değerlendirdi. “Pandemi nedeniyle getirilen saat uygulamasını destekliyoruz. Sağlık için elimizden gelen mücadeleyi vereceğiz” diyen Taklacı esnafın şu anki düzenden kötü anlamda etkilenmediğini üretimin ve çalışmaların devam ettiğini belirtti. Öte yandan pandemi döneminde esnafın zor günler geçirse de ayakta durabildiğini belirterek, “Üretiminin büyük çoğunluğu yerli ve mili olan mobilya sektörüne devletimizin her zaman ayrıcalık tanımasını ve desteklemesini istiyoruz” dedi. Taklacı, şu değerlendirmelerde bulundu:

unnamed-013.jpg

ESNAFIMIZI MOTİVE EDİYORUZ 
“Ülkemiz ihracatta iyi noktaya gidiyor. Mobilya sektöründe bir ürünün yüzde 93’ü yerli ve milli olarak üretiliyor. Şu an sektörümüzde ham madde sıkıntımız var. Onun sebebi ise fabrikaların pandemi döneminde tam verimli çalışamaması. Ayrıca pek çok ülkeye bu ürünlerin ihracatının yapılması diyebiliriz. Kur üzerindeki dalgalanmalar tabi esnafımıza zor anlar yaşatıyor. Esnafımız pandeminin başlamasından bu güne kadar iyi mücadele etti ve dayandı. Şu an yine zorluklar yaşasa da ayakta kalmaya devam ediyor. Bizler meslek odaları olarak devamlı onları motive ediyoruz, olumlu şeyler söyleyip çözüm bulmaya çalışıyoruz. Devletimizin her anlamda esnafın yanında olması daha çok destekler vermesini istiyoruz. Esnafın ayakta durması ekonomimiz açısından önemlidir.”

YERLİ ÜRETİME DESTEKLERİN ARTIRILMASI LAZIM
“Pandemi döneminde devletimiz esnafımıza 25 bin TL’lik destek olmuştu. Biz onun hibe olmasını istiyorduk. Şu an geri ödemeleri başladı. Bugüne dek devletine yük olmamış esnafa bu desteğin verilmesi gerekiyordu. Onun dışında çek yasasının da mutlaka değişmesi ve düzenleme yapılması gerekiyor. Boyacı esnafımıza yıpranma payının verilmesi gerekiyor. Üretimin gelişmesi ve esnafın büyümesi için alt yapısından çatısına kadar devletin yerli ve milli üretime destek vermesi gerekiyor. Esnafın ve Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Türkiye ihracatla büyür ve bu yüzden üretimin artması gerekiyor. Bir de pandemi sürecinde devlet kurumlarında çalışma saatlerinin aksamaması gerekiyor. Bizler bir kuruma yazı yazdığımızda o işi yapacak kişi çalışmıyorsa bizim işlerimiz aksıyor. Hastalıkla mücadele olmalı ama boş bırakılmamalı.” 

Erkal Erdoğan//İLKSAYFA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.