Hüseyin Gazi suya kavuştu

Hüseyin Gazi suya kavuştu

Mamak’ın en yüksek noktalarından birinde yer alan Hüseyin Gazi Türbesi ve çevresindeki su problemi çözüldü. Bölgeye çekilen şebeke hattının açılışını AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan yaptı. 

Mamak Hüseyin Gazi’de yer alan Hüseyin Gazi türbesi yıllardır hasretini çektiği suya kavuştu. ASKİ’nin türbeye kadar çektiği şebeke hattı ile bölgedeki su sorunu sona ermiş oldu. Su olmayan türbe ve çevresinde ilk vanayı AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan çevirdi. 

d2hmwatw0aam52l.jpgİLK VANAYI İL BAŞKANI ÖZCAN ÇEVİRDİ

Hüseyin Gazi Türbesi ve çevresinde yaşanan su sorunu çözüme kavuşturuldu. Mamak’ın Hüseyin Gazi semtinde bulunan ve aynı adlı dağın zirvesinde yer alan Hüseyin Gazi Türbesi suya kavuştu. Uzun yıllardır su olmayan türbe ve çevresinde ilk vanayı AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan çevirdi. 

FERHAT'A DAĞ DAYANMAZ

Özcan, sosyal medya üzerinden ilk vanayı çevirdiği anın ve türbenin fotoğraflarını paylaşarak, “Ferhat'a dağ dayanmaz, Mecnun'a çöl. Bizim aşkımız necip milletimizdir. Aramıza dağ koysalar deler, çöl koysalar aşarız. Hüseyin Gazi Türbesi ve çevresinde yaşanan su sorununun neticeye kavuşturulmasının akabinde su akışı ilk vanasını çevirmek nasip oldu. Elhamdülillah” notunu düştü.  

d2hmwauxgaak-bk-001.jpgKÖSE’DEN REKREASYON SÖZÜ

Hüseyin Gazi Türbesi Mamak’a bağlı bir semt olan Hüseyin Gazi de bulunuyor. Aynı adlı dağın zirvesinde bulunan türbe eşsiz manzarasıyla biliniyor. Ankara’yı 360 derece izleme fırsatı sunan tepe, çevre sakinleri tarafından düzenleme bekliyor. AK Parti’nin Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ise bir gazeteye verdiği demeçte göreve gelmesi halinde içerisinde türbenin de bulunduğu Hüseyin Gazi dağının rekreasyonu için söz vermişti.

“SEYİR TERASI” SÖZÜ

Köse, “Mamak saklı bahçelerin, gizli kalan eserlerin olduğu bir yer. Biz bu eserleri gün yüzüne çıkaracağız. Mamak’ın içerisinden Hatip çayı geçiyor. Hatip çayını 14 tane dere besliyor. Her birinin bir vadisi var. Biz bu vadileri açığa çıkarmak istiyoruz. Hüseyin Gazi dağımız var. Hüseyin Gazi dağında bulunan Hüseyin Gazi türbesi var. Bu türbenin rekreasyonunu yapacağız. Yanına da bir seyir terası yapacağız. Burayı ziyarete açacağız. İnsanların şehirdeki yorgunluğunu atmaları için buraları kullanacağız” dedi.

d2hmwbjxcaawxmu.jpg

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.