Hurda da kıymetlendi

Hurda da kıymetlendi

Hurdacılar Sanayi Sitesi esnaflarından Duran Şahin, hurdaya birkaç ayda gelen yüzde 50'lik zammın alıcı ve satıcıyı zor duruma soktuğunu aktardı. Şahin, bu zammın ardından hurdaya verilen değerin de arttığını söyledi. 

Ankara Hurdacılar Sanayi Sitesi esnaflarından Duran Şahin, hurda piyasasıyla ilgili Habervaktim'e çeşitli bilgiler verdi. 

HURDAYA İKİ KATI ZAM GELDİ
Birkaç ay önce yaklaşık 60 kuruşa satılan hurdanın şuanda 1 TL'den satıldığını belirten Duran Şahin, "Hurda piyasasında aşırı derecede bir yükselme oldu. 3 buçuk, 4 ay önce 55-60 kuruşa sattığımız hurdayı şimdi 1 TL ve üzerine satıyoruz. Önceden pek fazla önemsenmeyen hurda artık çok kıymetlendi." dedi. Hurdaya gelen bu zammın ardından kimsenin stok yapamadığını kaydeden Şahin, alıcının da satıcının da ihtiyacı kadar aldığını dile getirdi.   Şahin, doların yükselmesinden dolayı hurda fiyatının arttığını söyledi.  REFERANDUMUN SONUÇLANMASI

BEKLENİYOR
16 Nisan'da yapılacak olan referandumdan sonra piyasanın düzelmesini dair olumlu düşüncelerinin olduğunu da aktaran Şahin, "Referandum sonucuyla birlikte hurda piyasası da biraz olsun düzelecektir. Bizim temennimiz o yönde. Hurda fiyatının yükselmesi biz satıcıları da alıcıları da zor durumda bırakıyor" diye konuştu. 

HURDADA DIŞA BAĞIMLIYIZ
Öte yandan Türkiye'nin hurda ithalatı 2016 yılında yüzde 9 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre aralık ayında ülkemizin hurda ithalatı aylık yüzde 12.6, yıllık yüzde 4.66 düşüşle 1.66 milyon metre seviyesinde yer aldı. Bu ithalatın değeri ise aylık bazda yüzde 8.5 düşüp yıllık yüzde 16.5 artarak 391.8 milyon dolar olarak kaydedildi. 2016 yılında ülkemizin en fazla hurda ithal ettiği ülke yıllık yüzde 15.07 düşüşle 3.260.729 metre hurda ithalatı yapılan Amerika oldu. Amerika'yı yıllık yüzde 6,13 artışla 2.605.859 metre hurda ihraç eden Rusya takip etti. Hurda ithal ettiğimiz diğer ülkeler ise şöyle sıralanıyor: "İngiltere, Hollanda, Belçika, Fransa, Danimarka, Romanya, Estonya, Litvanya."

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.