Hükümet Esnafın Yanında

Hükümet Esnafın Yanında

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen 5. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası’na katılan Ankara Marangozlar Odası Başkanı Rıdvan Aktaş, yapılan görüşmeleri gazetemize değerlendirdi. Esnafın sıkıntılı günler geçirdiğini aktaran Rıdvan Aktaş, hükümetin her zaman esnafın ya

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara Marangozlar Odası Başkanı Rıdvan Aktaş, ATO’da düzenlenen 5. Esnaf ve Sanatkârlar Şurası’nı Habervaktim’e değerlendirdi. Hükümetin esnafın derdine çözüm bulmak için uğraştığını söyleyen Rıdvan Aktaş, Esnaf ve Sanatkârlar Şurasının esnaflar için büyük önem arz ettiğini ifade etti. Aktaş, hükümetin her zaman esnafın yanında yer aldığını aktardı. 

SORUNLARIMIZIN DİNLENMESİ ÇOK ÖNEMLİ

ATO’da düzenlenen 5. Esnaf ve Sanatkârlar Şurasının esnaflar için büyük önem taşıdığını belirten Rıdvan Aktaş şöyle konuştu: “Esnaf son zamanlarda sıkıntı çekiyor, hükümet yaptığı hamlelerle yaşanan tıkanıklığı çözmek için uğraşıyor. Rahmetli Cumhurbaşkanımız Turgut Özal’ın zamanında öncelik ettiği Esnaf ve Sanatkârlar Şurası esnaflar için büyük önem arz ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla geçtiğimiz gün ATO’da 5’incisi düzenlendi, şuraya bizde katıldık ve çok memnun kaldık. Sorunlarımızın dinlenmesi çok önemli, esnaflar olarak buna önem veriyoruz ve esnaf ve sanatkârların gelişmesi, rekabet güçlerini artırmaya yönelik olarak mevzuat, kredi ve finansman, mesleki eğitim, vergi, sosyal güvenlik ve yenilikçilik alanında adımların atılmasını bekliyoruz.”

FAİZSİZ KREDİ PİYASALARI HAREKETLENDİRDİ

Birçok bölgede kurulan Esnaf Kredi Kefalet Kooperatiflerinin esnaf için büyük önem taşıdığını söyleyen Aktaş, “Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifleri tarafından esnaflara verilen faizsiz krediler özellikle piyasayı hareketlendirdi. Şuanda da bir durgunluk maalesef yaşanıyor, alınacak önlemlerle piyasalar tekrar hareketlenebilir. Hükümetimiz sağ olsun bu konuda elinden geleni yapıyor, ülkemizde yaşanan olaylara rağmen esnafımız ayakta durabiliyorsa bunda hükümetin payı büyük. 2017’nin 3’üncü ayından sonra piyasaların hareketlenmesini bekliyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.