Hüdaverdi Caminin girişinde köpek korkusu

Hüdaverdi Caminin girişinde köpek korkusu

İncesu Hüdaverdi Camii cemaati, caminin önünü mesken tutan sokak köpeklerinin kendilerine saldırdığını ifade ediyor.Vatandaşlar, bölgedeki gecekonduları yıktıktan sonra, çevreyi öylece bırakan Çankaya Belediyesini göreve çağırıyor.

dsc_0097.jpgBölgedeki gecekonduları yıktıktan sonra, çevreyi öylece kaderine terk eden Çankaya Belediyesinden, sorunlarına çözüm üretmesini isteyen cami cemaati, ‘‘Köpeklerin kulağında küpe bile yok. Sabah ve yatsı namazlarına gidemez olduk’’ dedi.

Geçtiğimiz yıllarda İncesu’da yer alan Hüdaverdi Cami çevresindeki gecekonduları yıkan Çankaya Belediyesinin, bölgeyi mezbele halde bırakması sorunlara neden oluyor.

İncesu Caddesinin yanı başında, sokak köpeklerinin mesken tuttuğu bölgede cemaat, ‘‘Köpekler bize saldırıyor. Sabah ve yatsı namazlarına gidemez olduk’’ diyerek Çankaya Belediyesini göreve çağırıyor. 

Çankaya Belediyesi yetkililerine seslenen camii cemaati hayvanların buradan toplanarak barınaklara gönderilmesini istiyor.

dsc_0114.jpgCami cemaatinden Nihat Şen, “Kulağı küpesiz köpekler de var. Sabah saldırıyorlar korkuyoruz yetkililerden çözüm bekliyoruz” dedi. 

SABAH NAMAZINA ZOR GİDİYORUZ

Günün ilk saatlerinde camiye gitmek isteyen vatandaşlar bölgede toplanmış olan köpeklerin kendilerine saldırdığını söylüyor. Gazetemize konuşan cami cemaatinden Nihat Şen şunları söyledi:

“Caminin önünü köpekler adeta sahiplenmiş durumda. Sabah namazına gelmek isteyenleri burada köpekler kovalıyor, saldırıyor. Çoğu kişi eline sopa alarak geliyor ya da gelmekten vazgeçiyor. Yatsı namazı vaktinde de aynı şekilde. Havanın karanlık olduğu tenha olduğu saatlerde camiye gelmeye korkuyoruz”

dsc_0118.jpgBAZILARINDA KÜPE YOK

Bazı köpeklerin kulaklarına küpe bulunmadığını da söyleyen Şen, sözlerine şöyle devam etti:

“Korkumuz Allah korusun birisini ısırırsa bazılarında küpe de bulunmuyor yani aşısız. Hastalık kapılır birinin canı yanar. Bizim istediğimiz Çankaya Belediye bu köpekleri buradan alarak barınaklara götürsün oralarda bakılsın”

ARAZİYE TEKNİK DESTEK TALEBİ

Cami derneği ve cemaati olarak etrafına çevre düzenlemesi ve şadırvan yapmak istediklerini söyleyen vatandaşlar, “Maddi olarak bir beklentimiz yok. Kendi paramız var. Ancak etraftaki arazi yapısına güvenemediğim için yaptırmak istediklerimizi yaptıramıyoruz. Mesela caminin üst tarafında bulunan yer yol olarak geçiyor. Fakat şuan orası yapılı olmadığı için biz araziye güvenemiyor ve herhangi bir işlem yapamıyoruz. Bu konuda gerek Çankaya Belediyesinden gerekse Ankara Büyükşehir Belediyesinden destek bekliyoruz” diye konuştu. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.