Hüda Par’dan çarpıcı 2 öneri: Gençlere evlilik fonu, ev hanımlarına evlilik emekliliği
Hüda Par lideri Yapıcıoğlu, ekonomik nedenlerle evlenemeyen gençler için Hazine’ye kalan miraslardan evlilik fonu oluşturulmasını önerdi. Yapıcıoğlu ayrıca, ev hanımları için de evlilik emekliliği teklifinde bulundu ve “boşanmaları azaltır” dedi.
Evlenip yuva kurma hayalini ekonomik sebeplerle ertelemek zorunda kalan gençler için “evlilik fonu oluşturulsun” teklifi geldi. Hüda Par lideri Zekeriya Yapıcıoğlu, bugün gençlerin önemli bir kısmının ekonomik sebeplerle evlenemediğini belirterek “Ekonomik sebeplerle evlenemeyen gençlere bir imkan oluşturulmalı” dedi.
KAYNAK DA GÖSTERDİ: HAZİNE’YE KALAN MİRAS
Hüda Par Genel Başkanı, evlilik fonu teklifinin kaynağına ilişkin de dikkat çeken bir öneride bulundu.
Geriye mirasçı bırakmadan vefat eden insanların mirasının hazineye kaldığını ifade eden Yapıcıoğlu, onların bir fonda biriktirilmesini önererek şöyle dedi: “Ve bu paralar ekonomik sıkıntılar nedeniyle evlenemeyen gençler için harcansın. Yetmezse o fona başka kaynaklar bulalım, kaynak aktaralım ve gençlerimizi evlendirelim. Evlilik çağına geldiği halde evlenemeyen bekârların olduğu bir toplulukta huzurun hakim olması zordur…"
EV HANIMLARINA “EVLİLİK EMEKLİLİĞİ” TEKLİFİ
Yapıcıoğlu, Hükümet’e “25 yıl evli kalan kadınlara emekli maaşı bağlanması” çağrısında da bulunarak, bunun boşanmaları azaltacağını söyledi. Yapıcıoğlu evlilik emekliliği tekliflerine ilişkin "Dünyanın en zor işlerinden biri anneliktir. Bizim bahsettiğimiz 25 yıllık prim sonrası emeklilik değil, diyoruz ki, kadının çalışmasını teşvik etmek için çalışan kadına çocuğu için bakıcı primi veriliyorsa kendi çocuğuna bakan kadının primini yatırmak niye ağır geliyor? Bu doğru bir şey değildir…"
İŞTE KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK
Uzun yıllar evli kalan kadınlara emekli maaşının bağlanmasının boşanmaları azaltacağını belirten Hüda Par Başkanı Yapıcıoğlu, şöyle devam etti: "Şu anda Türkiye'de boşanma oranları patlamış gidiyor. Her dört evlilikten birisi beşinci yılını görmüyor. Bu boşanmalardan bazıları gerçek boşanmalar değil. Yani bir kadın, vefat etmiş emekli anne ya da babasından kalan maaşı alabilmek için gerçekte boşanmış olmasa da mahkemelere müracaat edip kağıt üzerinde boşanıyor. Biz diyoruz ki, bir kadın 10-15 evli kalmışsa, anne veya babası emekli maaşı alırken vefat ederse o maaşın en azından belli bir kısmını, belli bir süreye kadar o evli kalmış kadına ödeyin. Kadınlara pozitif ayrımcılık diyorsanız buyurun işte size yol gösteriyoruz."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.