Her öğrenci kendi kültürünü tanıttı

Her öğrenci kendi kültürünü tanıttı

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde Uluslararası Öğrenci Festivali gerçekleştirildi. Ülkemizde okuyan yabancı öğrenciler ülkelerini ve kültürlerini tanıtma fırsatı bulurken Türkiye’yi de daha yakında tanıdılar.

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nde I. Uluslararası Öğrenci Festivali gerçekleştirildi. Afganistan, Pakistan, Somali, Libya, Gambiya, Bangladeş, Mısır, Irak, Suriye, Sudan, Arnavutluk, Bosna Hersek, Türkmenistan, Azerbaycan, KKTC, Yemen, Doğu Türkistan başta olmak üzere birçok ülkenin temsilci gönderdiği festivalde, temsilci öğrenciler kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıtma fırsatı bulurlarken Türkiye’yi de daha yakında tanıdılar. 

“Aile Sıcaklığı ile Yaklaşıyoruz”

 

Açılış konuşmasını yapan Üniversitenin rektör yardımcısı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “102 Ülkeden 1700’e yakın uluslararası öğrenciye sahip Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğrencilerine bir aile sıcaklığı ile yaklaşıyor. Farklı kültürlerin buluşma noktası olmamız bizlere gurur veriyor.” ifadelerine yer verdi.
Festival, Üniversitenin Esenboğa Külliyesinde Pazartesi günü başladı. Öğrencilerin ülkelerinden getirdiği yöresel kıyafetleri, yemekleri ve halk oyunlarını sergilediği organizasyon dün sona erdi. 
Festivale, yabancı ülkelerin kültür temsilcileri de katıldı.  Afganistan İslam Cumhuriyeti, Ankara Büyükelçiliği Kültür Ataşesi, Shujauddin Karvanbashi, festivale katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederken, “Afganistan’ı temsil eden, emeği geçen tüm öğrencilerimize ve başta Prof. Dr. Abdürreşit Celil Karluk Hocamız olmak üzere Yıldırım Beyazıt Üniversitesi yöneticilerine katkılarından dolayı teşekkür ederim.” dedi. 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.