HER GÜN PATLAMA YAŞIYORUZ

HER GÜN PATLAMA YAŞIYORUZ

Tren Gar’ı önünde gerçekleşen, 102 kişinin hayatını kaybettiği hain saldırı anını ve sonrasındaki etkilerini Gar Taksi şoförleriyle konuştuk. Şoförler saldırı sonrası işlerinin azaldığını söylerken "keşke insanlar ölmeseydi de bizim işimiz olmasaydı" vurg


ADEM GÜRSOY – HABERVAKTİM
Tren Garı önünde gerçekleşen hain terör saldırısında 102 vatandaş hayatını kaybederken 246 vatandaşımız da yaralandı. Saldırı anını ve sonrasını Tren Garı’nın karşısında bulunan Gar Taksi şoförleriyle konuştuk. Şoförler saldırıyı vahşet olarak nitelerken saldırı sonrasında Gar’a gelen trenlerdeki yolcu sayısının azaldığını söylediler. Bunun işlerine olumsuz yansıdığını ifade eden taksi şoförleri keşke insanlar ölmeseydi de işimiz hiç olmasaydı vurgusunu yaptılar.
TRENLER BOŞ GELİYOR
Saldırıdan sonra yolcu sayısının düştüğünü söyleyen taksi şoförleri konuşmalarının devamında şunları kaydettiler: “Bir haftadır trenler neredeyse boş geliyor.  Tren yolculuğu sonrası taksilere binen yolcular patlamayla ilgili değerlendirmede bulunuyorlar. Bunun bir vahşet olduğunu ifade eden yolcular ‘bunu hayvan bile yapmaz’ ifadelerini kullanıyorlar.  Gelen yolcular patlama yerini soruyor ve inceliyorlar. Geçmiş olsun dileklerini iletiyorlar.”
BİZ OLMASAYDIK ÇOĞU ÖLÜRDÜ
Patlamadan sonra yaralıları taksilerle taşıdıklarını söyleyen taksi şoförleri şöyle devam etti: “300 yaralının 250’sini biz hastanelere ulaştırdık. Ambulansları bekleseydik bizim yetiştirdiğimiz yaralılardan birçoğu ölürdü. Arabalarımızın kan olan döşemelerini değiştirdik. Masraflarımız oldu ama onlar hiç önemli değil keşke insanlar ölmeseydi. Arabalarımız yıkamaya götürdüğümüzde et parçaları çıkıyordu. Olay sırasında biz de kendimizi kaybetmişiz yaralıları hastaneye götürdük ama nasıl götürdüğümüzü hatırlamıyoruz. Hepimiz bir şok yaşıyorduk bir taraftan da yaralıları hastanelere taşıyorduk.
YAŞANANLAR GÖZÜMÜZÜN ÖNÜNE GELİYOR
Patlamanın olduğu günü ve sonrasında yaşadıkları psikolojik durumu değerlendiren taksi şoförleri şunları kaydettiler: “O gün farklı bir hava vardı. Sanki bir şey olacakmış hissi vardı. Saldırı psikolojik olarak bizi çok etkiledi. Her gün işe geldiğimiz de burası kan kokuyor. Yaşananlar gözümüzün önüne geliyor. Bu tür problemleri yaşıyoruz ama işimize devam etmek zorundayız, mecbur burada çalışmaya devam ediyoruz."
BİZLERİ HAYIR DUALAR KURTARDI
22 yıldır Gar Takside çalıştığını söyleyen şoför Ömer Kara ayrıca şu değerlendirmelerde bulundu: “Bu durakta 100 araba ile 100 personel çalışıyor. Patlama hemen yanı başımızda oldu ve çok şükür bizim hiçbir arkadaşımız zarar görmedi. Bizi yolda kalmışların hayır duaları kurtardı. Çünkü burada çalışan bütün arkadaşlarımız burada yolda kalan hiçbir vatandaşı ortada bırakmıyor. Onlara yol parası ise yol parası, kalacak yer ise kalacak yer bir şekilde yardımcı olunuyor. Mezhebi ne olursa olsun hiç fark etmez, gerekirse aramızda para toplar yardımcı oluruz. İşte o yolcuların hayır dualarının buradaki arkadaşları koruduğuna inanıyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.