Hepsi de doğa harikası: İzmir'de plajı olan köyler

Hepsi de doğa harikası: İzmir'de plajı olan köyler

İzmir'in birçok ilçesinde doğal güzellikleriyle ön plana çıkan köyler bulunuyor. Bu köyler aynı zamanda birbirinden güzel plajlara da sahip. İşte İzmir'de plajı bulunan köyler...

İzmir, doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir şehir. İzmir'de doğa harikası köyler bulunuyor. Bu köyler aynı zamanda birbirinden güzel plajlara da sahip. Bu köyler, özellikle yaz mevsiminde İzmirlilerin tatil yapmak için sık uğradığı rotalardan oluyor. Peki İzmir'de plajı bulunan köyler hangileri? İşte İzmir'de plajı olan köyler..

YAĞCILAR KÖYÜ

Yağcılar Köyü, İzmir'in Urla ilçesinde bulunuyor. Bu köy, geçmiş dönemde yaşanan salgın hastalıklar nedeniyle Türklerin terk ettiği bir bölgeymiş. Türklerin çekildiği bu köye 18. yüzyıl sonu ve 19. yüzyıl başında Urla, Gülbahçe, Çeşme ve Sisam'dan gelen Rumlar yerleşmiş. Köy, çam ormanları ve zeytinlikler içinde kurulmuş. Köyün aynı zamanda sahilleri de var. Altınköy, Düzdeniz, Düveli, Ayrıklı Boğaz bu sahillerden bazıları.

DEMİRCİLİ KÖYÜ

Demircili Köyü, İzmir'in Urla ilçesinde bulunuyor. Demircili Köyü'nün Osmanlı dönemine kadar dayanan bir tarihi bulunuyor. Bu köy Urla kazasının Gül Bağçe nahiyesine bağlı üç köyden biriydi. Köyde aynı zamanda meşhur Demircili Plajı bulunuyor. Sessiz ve sakin bir tatil yapmak isteyenler için ideal olan bu köyde kamp yapma olanağınız da mevcut.

ZEYTİNELİ KÖYÜ

Zeytineli, İzmir'in Urla ilçesine bağlı bir köydür. 2012'den beri mahalle statüsünde yer almaktadır. Bu köyde tatilcilerin sıklıkla tercih ettiği plajlardan biri olan Zeytineli Plajı da bulunuyor.

GERMİYAN KÖYÜ

Germiyan Köyü, İzmir'in tatil cenneti olan Çeşme ilçesinde yer alıyor. Köy, sıklıkla Türkmenlerin yaşadığı bir köy olarak biliniyor. Bu köy Slow Food olarak adlandırılan Yavaş Gıda hareketine katılan ilk köy unvanını elinde bulunduruyor. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan bu doğa harikası köy katkısız yemekleri ve geleneksel yemekleri ile ön plana çıkıyor.

BALIKLIOVA KÖYÜ

Bir balıkçı köyü olan Balıklıova, İzmir'in Urla ilçesine bağlı. Balıklıova, İzmir il merkezine 63, Urla ilçe merkezine 30 km mesafededir. Karaburun Yarımadası'nın en güney kısmında kurulu olan bir mahalledir. Sırtını dayamış olduğu Akdağ sebebi ile yazın da serin rüzgârlar alan mahalle, temiz denizi ve balık restoranlarıyla ün yapmıştır. Sahil bölümünde bir halk plajı ve rekreasyon alanının yer aldığı Balıklıova’nın nüfusu özellikle yaz aylarında epey artış göstermektedir.

ÖZBEK KÖYÜ

Özbek, İzmir'in en sevilen tatil ilçelerinden olan Urla'da yer alıyor. Bu köy aynı zamanda her yıl Mart Dokuzu Ot Bayramı'na ev sahipliği yapıyor. Özbek köyünün 2 kilometre kuzeyindeki bölgede yapılan yüzey araştırmasında Antik Çağ'dan Roma İmparatorluğu'na kadar uzanan döneme ait seramik, değirmen taşları, lahit ve pitos parçalarına rastlanması, buranın çok eski bir yerleşme olduğunu gösteriyor. Özbek köyü, Urla ilçesinin önde gelen turistik yerlerinden biridir. Özbek köyünün merkezi iç kesimde olmasına karşın, köyün sınırları Çarpan (Gülbahçe) Körfezi’ne uzanmaktadır. Bu körfezin kıyısında yer alan Akkum, hem plajlarıyla hem de balıkçı barınağıyla bilinmektedir. Denize girilebilen Aydilek Koyu da Özbek köyü sınırları içinde bulunmaktadır.

Kaynak:Haber Merkezi / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.