Hemşerilere tanıtım çağrısı

Hemşerilere tanıtım çağrısı

TOKFED Başkanı Kamil Dündaroğlu ve BAŞTEK Başkanı İbrahim Ocak, Tokat’ı önce Tokatlıların iyi tanıması gerektiğini belirterek, hemşerilerine, şehrin tanıtım elçisi olmaları çağrısında bulundular.

Tokat Dernekler Federasyonu (TOKFED) ve Başkent Tokatlılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin (BAŞTEK) ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Anadolu Günleri 15’inci Kültür ve Sanat Festivali Sincan ve Etimesgut’ta gerçekleşti.
İlk gün Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’ın ev sahipliğinde Lale Meydanı kıl çadırda düzenlenen programa Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır ve Tokat Ticaret Odası Başkanı Ali Çelik katıldı. İkinci gün coşkusu ise Etimesgut’ta yaşandı. Etkinliğe Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Milliyetçi Hareket Partisi Tokat Milletvekili Yücel Bulut, TOKFED Başkanı Kamil Dündaroğlu ve BAŞTEK Başkanı İbrahim Ocak katıldı. 

İLK GÜN SİNCAN’DAYDI 

img_20180908_101335.jpg

Programın ilk gününde Sincan’da düzenlenen etkinlikte Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan’a Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu ve BAŞTEK Başkanı İbrahim Ocak tarafından nezaket plaketi verildi. Ayrıca Başkan Ocak tarafından Tokat’ın yöresel ürünlerinden oluşan bir sepet hediye edildi.

ERCAN’DAN DESTEK

Etkinlikte konuşma yapan Başkan Ercan, Tokat’ın tarihsel ve kültürel öneminden bahsederek kendilerinin de bir fahri Tokatlı olduğuna dikkat çekerek, bu gibi etkinliklere her zaman destek vereceklerini söyledi. Tokat Belediye Başkanı Eroğlu ise programı hazırlayanlara teşekkür ederek, “1000 yıllık Türk hâkimiyetinde tarih, doğal güzellikleri ile Anadolu’yu buram buram yaşamak isteyen herkesi Tokat’a bekliyoruz” diye konuştu. 

“TURİZM CENNETİ TOKAT”

Festival alanında Tokat Evi’ni ziyaret eden MHP Tokat Milletvekili Yücel Bulut hemşerileriyle beraber sohbet etti ve dertlerini dinledi. Tokat’ın bir turizm şehri yapmak istediklerini bellirten Bulut, “Tokat’ımız etnik köken olarak farklılıkların bir arada yaşadığı bir kardeşlik şehridir. Doğası ve tarihi ise kadim olan şehrimiz adeta bir turizm cennetidir. Bizlerin de amacı bu şehrin eksiklerini gidererek Türkiye’nin turizmine kazandırmak hak ettiği yere getirmektir” ifadelerine yer verdi. 

‘‘TOKAT’I ÖNCE TOKATLI TANIMALI’’
TOKFED Genel Başkanı Kamil Dündaroğlu etkinlikler kapsamında gazetemize değerlendirmelerde bulundu. Çalışmalarının son yıllarda giderek sonuç verdiğine dikkat çeken Dündaroğlu şunları söyledi:

‘‘Bugüne dek yaptığımız çalışmalar kapsamında Tokat'ı önce Tokatlılara tanıtmak amacıyla gerek Tokat Belediyesi gerekse sivil toplum kuruluşlarımız buradaki hemşehrilerimizi Tokat'a götürüyor ve gezdiriyoruz. Her bir hemşiremizi bir kültür elçisi yapmak istiyoruz.  Öncelik hemşehrilerimiz memleketlerini tanıyacak ve başkalarına anlatacak. Tokat 6.000 bin yıllık tarih ve kültür kenti. Danişmentler, Selçuklular ve Osmanlılar için çok önemli bir konuma sahip olmuş ve onların en önemli eserlerini bıraktığı bir kent. hatta bu değerleri barındırma da Türkiye'de birinci sırayı alabilecek bir kapasiteye sahip. Irmakları, ovaları ve tarımsal ürünleriyle çok farklı bir kent. Son 10-15 yıldır bu hususta çalışmalar yapıyoruz Yapılan çalışmaların sonucunda turizm değerlerini tanımayan insanlar 'Tokat'ta böyle yerler mi varmış ?' sorusunu soruyorlar. Çabalarımız bu yönde hareket etmekte ve bu soruları daha çok sordurarak şehrimizin daha çok keşfedilmesini sağlamaktır. Ayrıca Etimesgut Belediyesi'ne böyle bir tanıtma imkanı verdikleri için ülkemizin pek çok şehrinin burada iyi şekilde tanıtılarak milli değer oluşturulmasına katkıda bulunduğu için çok teşekkür ediyoruz”
 
BELEDİYELERE TEŞEKKÜR

Tokat İl Kültür ve Turizm Müdürü Adem Çakır ise Sincan ve Etimesgut belediyelerine teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi:
“Sağolsun iki derneğimiz de birlikte bir etkinlik düzenliyor. Bize bu etkinliklere katkı sağlamak ve şehrimizin renklerini göstermek için Ankara’ya geldik. Gördüğümüz ilgiden çok memnunuz. Etimesgut ve Sincan beledileyerine bu gibi imkanları sağladıkları için çok teşekkür ediyoruz. Burada pek çok kültür birbirini tanıyor ve öğreniyor.  Tokat Belediyesi ise bu etkinliklere büyük önem ve destek veriyor. Ayrıca burada hemşerilerimiz Tokat Belediyesi’nden şehirleri ile ilgili bilgiler alıyor çalışmaları takip ediyor. Bu da onlar için büyük bir önem arz ediyor.”

“HEMŞERİLERİMİZ TURİZM ELÇİSİ OLSUN”

BAŞTEK Başkanı İbrahim Ocak bu gibi etkinliklerle her bir Tokatlının bir turizm elçisi olmasını istediklerini belirterek şöyle konuştu:
“Bizler Ankara’da yaşayan Tokatlılar olarak zaman zaman sıla hasreti çekiyoruz kendimizi gurbette hissediyoruz. Ancak bir şeyi fark ettik ki bizler Tokatlılar olarak Tokat’ı tanımıyoruz. ‘Mademki Tokatlısın Tokat’ı Tanıtmalısın’ sözünü söylemeden önce Tokat’ı kendimiz tanımamız gerektiğini fark etti. Çünkü tanıdığız şehri ancak başkasına anlatabilirsiniz Zaman zaman memleketimize gittiğimizde daha önce hiç görmediğimiz yerler görüyor keşfediyoruz. Ve istiyoruz ki her bir hemşerimiz turizm elçisi olsun. Ayrıca Tokat tarihimiz için de çok önemli. Türk İslam tarihinde önemli olan bir yerde 900 adımda 900 yıllık Türk İslam geleneğini görebiliyorsunuz. Tokat bugün birçok şehrimizden Edirne, Bursa gibi yerlerden daha fazla tarihi değere sahip. Anadolu’daki ilk camileri bizim memleketimizde görebiliyorsunuz. Ayrıca Türkler 1071’de Anadolu’ya girdiklerinde 2 yıl sonra 1073’de Tokat’a geliyorlar. Yani Anadolu’nun Türk tarihi burada başlıyor diyebiliriz. İşte bu etkinliklerin hem diğer vatandaşlar için hem de hemşerilerimiz için büyük önemi var. Geçen yıl ‘Tokat’a Gitmek Projesi’ kapsamında birçok hemşerimizi götürdük. Oraları gördüler gezdiler hatta şuan tekrar bu geziler düzenlensin istiyorlar. Biz bunu küçük bir çalışmayla elde ettik. İlerde daha büyük çalışmalarla bunu geliştirmeyi planlıyoruz. Ankara’daki STK’ların da zaten görevi budur”

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.