Hem sağlıklı hem ekonomik

Hem sağlıklı hem ekonomik

Patates fiyatları artınca vatandaş üretime yöneldi. İhtiyaçları kadar patates ürettiklerini belirten vatandaşlar, “1 kilograma 7 kilogram patates alıyoruz. Hem sağlıklı hem ekonomik” diyor. 

Patates fiyatları artınca vatandaş üretime yöneldi. İhtiyaçları kadar patates ürettiklerini belirten vatandaşlar, “1 kilograma 7 kilogram patates alıyoruz. Hem sağlıklı hem ekonomik” diyor. 

Geçtiğimiz aylarda patates fiyatının hayli yükselmesine vatandaş üretimli çözüm buldu. Kendine ait bahçelerinde patates eken vatandaşlar, böylece hem ekonomik hem de sağlıklı patates aldıklarını söylüyor. Ekilmek için pazarda tohumluk patates satan esnaf ise bu sene satışların bir önceki yıla göre arttığını söylüyor. Tohumluk patatesin kilosu 3 liradan satılıyor. Ortalama toprağa ekilen 1 kilogram patatesten 7-8 kilogram patates elde ediliyor. 

tohumluk-patates,-patates-ekmek,-ciftci,-tarla,-toprak,-dogal-patates,,.jpg

TOHUMLUK PATATES SATIŞI ARTTI

Semt pazarlarında ekilmek için getirilen ve tohumluk patates satışlarının her yıla göre bu sene tavan yaptığını belirten patates satıcıları, “Her sene tohumluk patatesi bu mevsimlerde satarız. Genelde elimizde olan ürünü yetiririz ya da elimizde kalır. Bu sene tezgâha iner inmez patates bitti. İnsanlar fazla fazla alıp ekiyorlar. Tabi sürekli almaktansa bir kısım ekip onu yetiştirmek hem daha doğal hem daha uygun fiyata geliyor. Şu an tohum için kullanılan patatesin kilosu 3-4 lira civarında. Genelde 10 kiloya yakın alınıyor. Herkesin yerine göre aldığı miktar değişiyor. Bu sene normal patates de alan var. Tohumluk bitince vatandaş kilosu 5 lira olan mutfaklık patatesi de ekmeye başladı” diye konuştu. 

tohumluk-patates,-patates-ekmek,-ciftci,-tarla,-toprak,-dogal-patates,,,.jpg

1 KİLOYA 7 KİLO VERİYOR

Kendine ait yerlerinde ihtiyaçları kadar patateslerini üreten vatandaşlar, hem ekonomik hem de sağlıklı patates aldıklarını belirterek, “Marketten sürekli aldığınızda ne kadar ödediğiniz bilmiyorsunuz. Şu anda taze patates markette 7 lira, eskisi 5 lira. Onun dışında çoğu daha çok verim almak için kimyasal gübre kullanılmış patatesler. Ama kendiniz küçük bir alan olsa bile patatesinizi üretirsiniz. Çok su ve yer istemez. 1 patates size hemen hemen 8-10 taneye yakın patates verir. Şu an ekim zamanı haziran ayına kalmadan kazılarak patates almaya başlanır. Kilogram hesabında da 1 kg’a 7-8 kg patates elde ediliyor. Patates atmasanız bile kabuğunu atsanız yine topraktan patates elde edebilirsiniz” ifadelerine yer verdi.

SEBZE MEYVE FİYATLARI TAVAN YAPMIŞTI 

Sebze ve meyve fiyatları geçtiğimiz aylarda tavan yapmış gündem de sıkça yer almıştı. Hatta Ankara ve İstanbul’da önlem olarak tanzim satış noktaları kurulmuş vatandaşa uygun fiyattan sebze ve meyve satılmıştı. Fiyatı en çok konuşulan ürünlerden biri de patatesti. Kilogram fiyatı 7-8 liralara kadar çıkmış tanzim satış noktalarında 4 liradan satılmıştı. 

Erkal Erdoğan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.