Hedef 20 Milletvekili

Hedef 20 Milletvekili

Kısa bir süre sonra gerçekleşecek seçim öncesi Habervaktim’e konuşan AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı çarpıcı açıklamalar yaptı. Ankara’da Birinci ve 2. Bölge'de çok güçlü adaylarının olduğunu belirten Yamalı, iki bölgede de 10’ar milletvek

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Habervaktim’e röportaj veren AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, 1 Kasım seçimleri öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Ankara’da birinci ve 2. bölgede çok güçlü adaylarının olduğunu belirten Mustafa Nedim Yamalı iki bölgede de 10’ar milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Yamalı 1 Kasım seçimlerinden AK Parti olarak tek başına iktidar olacaklarını da sözlerine ekledi.

TEK BAŞINA İKTİDAR OLARAK ÇIKACAĞIZ

Öncelikle AK Parti Ankara İl Başkanı olarak 1 Kasım’da gerçekleştirilecek seçimlerde Ankara’daki beklentileriniz neler?

Öncelikle 1 Kasım'da sandıktan çıkacak sonucu kabul etmek gerektiğini düşünüyorum, görünen o ki sandıktan tek başına iktidar olarak çıkacağız. Ankara da 1. ve 2. bölgeden çok güçlü adaylarımız var, bununda sandığa yansıması kaçınılmaz olacak. İstikrarı isteyen Ankaralı seçmenimiz partimizi tek başına iktidara getirecektir. Bu bağlamda 1. ve 2. bölgelerden en az 10’ ar adayımızı 26. dönem milletvekili olarak TBMM meclisine göndereceğiz.

KÖKLÜ BİR DEĞİŞİKLİK SÖZ KONUSU DEĞİL

AK Parti’nin 5. Olağan Büyük Kongresi Ankara’da gerçekleşti, MKYK ve MYK köklü değişiklikler yapıldığı söyleniyor siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Partimiz tekil kişiler üzerine planlar yapılan bir parti değildir, aksine AK Parti Birliği, Dirliği, tek vücut olmayı başarabilmiş, mevki ve makamın önemli olmadığı, önemli olanın devlet ve millet, hatta davamız olduğunun bilinciyle hareket eden bir partidir. Bu sebeple değişikler olmuştur, fakat bu bir bayrak yarışıdır.  Mevcut görevi icra eden MKYK ve MYK üyelerimiz kendilerinden sonra gelenlerin de en iyi şekilde üzerlerine düşen görevleri icra edeceklerini bilir. Aslında köklü bir değişiklik söz konusu değil, hep beraber bir bütün olarak kaldığımız yerden Yeni Türkiye için İstikrar için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

KONGRELERE TEK LİSTE İLE GİDEN BİR PARTİYİZ

Muhalefet medyası devamlı AK Parti’nin içinde bir yönetim mücadelesi olduğunu iddia ediyor belirtiyor amaçları AK Parti’yi yıpratmak olabilir mi?

Sorunuzda da diyorsunuz “Muhalefet partileri”, biz onları çok iyi biliyoruz. Kendi içlerindeki yönetim mücadelelerini bize mal etme çabası bu sadece.

AK Parti içinde bir iktidar kavgası asla olmadı, asla olamaz. Sizin de bildiğiniz gibi, biz kongrelere tek liste ile giden bir partiyiz. Bütün teşkilatlarımız ile; düzenli olarak, günlük, haftalık, aylık toplantılar düzenliyoruz istişareler gerçekleştiriyoruz gücümüz de bundan geliyor, tam bir görev bilinci içerisinde, özel hayatlarımızdan fedakarlık ederek ülke mücadelesi gerçekleştiriyoruz.  Her daim birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için hareket ediyoruz. Dışarıdan fitne, fesat odaklarına kapalı ve kendi içimizde güçlü bir şekilde hareket ederek zaten bugünlere geldik. Bundan sonra da böyle olacaktır. Bizler kim nerede hangi görevi üstlenmiş olursak olalım hep birlikte omuz omuza geleceğe dair, bu ülkenin, bu milletin talep ve beklentileri doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz.

DİRLİĞİMİZİ, BİRLİĞİMİZİ BOZMAYA GÜÇLERİ YETMEYECEKTİR
Şuanda AK Parti’ye karşı birçok odak birleşmiş durumda siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bizler, partimize karşı olan bu birleşik yapıyla, sadece bugünlerde değil, partimizin kurulduğu günden itibaren mücadele ettik, etmeye devam ediyoruz. Bu mücadele neticesinde 14. Yılımıza geldik. Bize karşı birleşen odaklar, her kim olursa olsun, bizim dirliğimizi birliğimizi bozmaya güçleri yetmeyecektir.

Geçmişte kargaşa ortamından beslenen ne kadar odak varsa, hepsiyle ayrı ayrı mücadele ettik. Türkiye’nin en çok ihtiyacı olan istikrar ve güven ortamını tesis ettik. İnsanları birbirine güvenen toplumların, engelleri  aşıp daha ileri seviyelere hızla ilerleyeceğine yürekten inandık. Bu inançla demokrasi tarihimize altın harflerle yazılacak önemli aşamalar kaydettik. AK Parti iktidarları olarak her şeyden önce millet dedik, milli iradenin  sözü ve kararı dedik. Vesayetin her türlüsüne en başından itibaren hayır dedik. İster bürokraside olsun ister sosyal hayatta, halkımızın ayağına pranga vuran her türlü anti demokratik yapı ile mücadeleyi bir görev bildik. Türk milleti sağduyuludur. Türk milleti ülkesini kurtuluş savaşında kadınıyla erkeğiyle savunmuştur. Bugün de ülkesinin kazanımlarının farkındadır ve bunun bozulmasına izin vermeyecektir.

HDP BARAJI BİLE AŞAMAYACAK

Ankara’da geçen seçimde HDP bir milletvekili çıkardı, 1 Kasım’da gerçekleşecek seçimde sizce Ankara’da yine milletvekili çıkarabilirler mi?

Benim şahsi kanaatimi soracak olursanız HDP bırakın Ankara’da vekil çıkarmayı 1 Kasım seçimlerinde barajı bile aşamayacak. Çünkü 7 Haziran seçimlerinde belirli bir kitleye ya da etnik kimliğe yönelik seçim çalışmaları yürüttüler. Ülkemiz içinde bulunan terör sorunun çözümü için TBMM içerisinde kendilerine bir yer edindiler lakin gerek bölge halkı gerekse Tüm Türkiye vatandaşları gerçek amaç ve hedeflerini son günlerde yaşadığımız olaylarda gördüler, Bunlar Ülkenin refahını, Ülkenin gelişmesi istemeyen odaklar tarafından yönetilen bir partidir. Eş Genel Başkanlarının sözlerinden de bunun anlaşılması çok kolay bir meseledir. "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" diyebilen bir zihniyete sahipler dolayısı ile seçimlerde halkımızdan hak ettikleri cevabı alacaklarını düşünüyorum.

ÖNCELİĞİMİZ HUZUR VE İSTİKRARIN DEVAM ETMESİ

Son olarak 1 Kasım seçimlerinden beklentileriniz nelerdir ve nelerin değişeceğini düşünüyorsunuz?

Önceliğimiz tabi ki huzur ve istikrarın devam etmesidir. Allah izin verirse 7 Haziran sonrasında oluşan olumsuz hava, AK Parti'nin tekrar iktidara gelmesiyle son bulacaktır. Ekonomik ve sosyal istikrarın temin edilmesi, barış ve kardeşlik ortamının sağlanması noktasında gerekli tecrübeye sahip olan AK Parti kadroları işbaşına gelerek hedeflediğimiz 2023, 2071 vizyonuna uygun çalışmalarına devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.