‘HDP’yi Meclise Ak Parti taşıdı’

‘HDP’yi Meclise Ak Parti taşıdı’

Ankara’da seçim sonuçları şu şekilde gerçekleşti: yüzde 41,21 Ak Parti, yüzde 29,43 CHP, yüzde 18,01 MHP, yüzde 5,23 HDP, yüzde 2,64 Bağımsız, yüzde 2,55 Bağımsız–1, yüzde 1,86 SP. 32 milletvekili koltuğu oy oranına göre 15 Ak Parti, 11 CHP, 5 MHP, 1 HDP

UĞUR ÖĞÜT - HABERVAKTİM

Türkiye’de 2015 Genel Seçimleri'ne göre Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yüzde 40,8 oy alarak 258 milletvekiliyle temsil edilmeye hak kazandı. Meclis'te 2. parti olarak yüzde 25 oy oranı ve 132 milletvekiliyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yer aldı. CHP'nin ardından yüzde 16,4 oy oranıyla 80 milletvekili kazanan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve yüzde 13,1 oy oranıyla 80 milletvekili kazanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) geldi. Bu duruma göre tek başına iktidar olacak bir parti çıkmazken koalisyon ve erken seçim gündeme geldi.

MİLLETİMİZİN KARARI

Sonuçlar sonrası Ankara’dan milletvekili olarak çıkan isimler sosyal medyadan duygularını dile getirdi. Ak Partili bazı vekillerin ilk tepkileri şöyle oldu. 

Yalçın Akdoğan, “Allah'ın takdiri, milletin tercihi baş göz üstüne. Yeni Türkiye için durmak yok yola devam.”

Ahmet Gündoğdu, “Milletimizin kararı ülkemize hayırlı olsun. Olanda hayır vardır. Toparlanın gitmiyoruz... Millete hizmete devam inşallah.”

Ahmet İyimaya, “‏Siyaset sustu. Millet konuştu. Millet kazandı mı, bilemiyorum. Ama demokrasinin kazandığı kesin... Karar, milletimiz için hayırlı olsun.

TOPLUMUN AHLAKI VE İMANI ÇOK ZAYIFLAMIŞ

Ankara’dan ikinci parti olarak çıkan CHP’nin milletvekillerinden bazıları sosyal medyadan tepkilerini dile getirdi. CHP tarafından en skandal cümleler ise Bülent Kuşoğlu’dan geldi.

İşte o tweetler:

Aylin Nazlıaka, “Bu inancı ve güveni boşa çıkarmayacağız. Mücadelemiz yaşanacak bir Türkiye için...”

Bülent Kuşoğlu, Millete, devlete ve İslama en çok zarar veren parti 1'inci oldu. Toplumun izanı, idraki, ahlakı ve imanı çok zayıflamış olmalı.

HDP, AKP OYLARIYLA MECLİSE TAŞINMIŞTIR

MHP’den vekil olarak çıkan Mustafa Mit Ak Partiye yüklendi, HDP’nin Ankara’dan çıkan tek vekili olan Sırrı Süreyya Önder ise Ankara’da zafer ilan etti. İşte o açıklamalar:

Mustafa Mit, "Akp-Chp-Hdp koalisyonunda MHP şerefli bir şekilde ana muhalefet görevi alacaktır. 13 yıldır AKP tarafından beslenen ve büyütülen BDP-HDP; bugün AKP oylarıyla Meclise taşınmıştır. HDP kimseye değil sadece AKP ye yakışır."

Sırrı Süreyya Önder, “Ankara zaferimizi hayatını kaybeden yoldaşlarımıza adadık.”

ANKARA 25. DÖNEM MİLLETVEKİLİ LİSTESİ

AK PARTİ ANKARA MİLLETVEKİLLERİ: Yalçın Akdoğan, Ahmet Gündoğdu, Ali İhsan Arslan, Jülide Sarıeroğlu, Murat Alparslan, Ertan Aydın, Tülay Selamoğlu, Emrullah İşler, Ahmet İyimaya, Lütfiye Selva Çam, Vedat Bilgin, Aydın Ünal, Ayhan Yılmaz, Mahmut Sami Mallı, Nevzat Ceylan

CHP ANKARA MİLLETVEKİLLERİ: Ayşe Gülsün Bilgehan, Necati Yılmaz, Tekin Bingöl, Aylin Nazlıaka, Levent Gök, Ali Haydar Hakverdi, Bülent Kuşoğlu, Şenal Sarıhan, Murat Emir, Ahmet Haluk Koç, Nihat Yeşil

MHP ANKARA MİLLETVEKİLLERİ: Yıldırım Tuğrul Türkeş, Zühal Topcu, Mustafa Erdem, Şefkat Çetin, Mustafa Mit

HDP ANKARA MİLLETVEKİLLERİ: Sırrı Süreyya Önder

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.