Hayvanlara ÖZEL MEZAR !

Hayvanlara ÖZEL MEZAR !

Çubuk'un İkipınar Mahallesi'nde hayvan barınağının içine hayvan mezarlığı kurulduğu ortaya çıktı.

Gölbaşı'nda geçtiğimiz yıllarda sözde hayvan mezarlığı kurulmuş, dinimizce de caiz olmadığı belirtilen bu mezarlık, Başkentliler tarafından büyük tepki toplamıştı. Çubuk ilçesinin İkipınar Mahallesi'ne Hayvanları Koruma Derneği tarafından geçen yıllarda hayvan mezarlığı kurulduğu ortaya çıktı. Hayvan barınağının içine kurulan sözde mezarlıkta, her bir hayvan için 1 metre uzunluğunda ayrı mezar yeri açıldığı ve hayvanların başucuna mezar taşı dikildiği ve ölen hayvanlar için övgü dolu sözler yazıldığı görüldü. Ölen hayvanların, para karşılığında bu hayvan mezarlığına gömüldüğü iddia edildi.

BÖLGE SAKİNLERİ RAHATSIZ
Sözde hayvan mezarlığı bölgede ise rahatsızlık oluşturuyor. Bazı vatandaşlar, hayvan barınağının içine yapılan mezarlıktan haberdar olduklarını bu durumun "güzel bir çalışma" gibi lanse edilmesine tepki gösterdi.     Yetkilileri göreve çağıran vatandaşlar, "Hayvanları biz de seviyoruz; ancak insanlar gibi toprağa gömülmesi hiç hoş değil. Hayvanın cesedi ölmesin diye toprağa gömmek iyi, ama hayvan için mezar yaptırmak ne kadar mantıklı?" diye sordu. 

CAİZ DEĞİLDİR
Diyanet Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacıbey Özkan, hayvanların öldükten sonra toprak olacağına dikkat çekerek, "Hayvanlara insanlar gibi davranarak mezar yapılması, mezar taşı dikilmesi israftır. Yüce kitabımızın da dediği gibi ‘Hayvanlar toprak olacaktır’ toprak olan bir şeye ise  para harcamak israftan başka bir şey değildir. Hayvanların hastalık ve koku yaymamaları için gömülmesi normaldir; ama insanlar gibi hayvanlara da mezar yapılması ve mezar taşı dikilmesi dinen caiz değildir" dedi. 

MEZARLAR ÖZENLE YAPILIYOR
Dik bir yamaca kurulan sözde hayvan mezarlığında 100'den fazla kedi ve köpek mezarı bulunuyor. Ölen hayvanlar için mermerden yapılan mezarlara bir hayli özen gösterildiği görülüyor. Hayvan severler tarafından bu mezarlığın sıkça ziyaret edildiği aktarılıyor.  
 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.