Hayvanlara karşı vahşet hep vardı

Hayvanlara karşı vahşet hep vardı

Umutlu Patiler Derneği Kurucusu Gülden Yüce, “Hayvanlara vahşet hep vardı, sosyal medya gün yüzüne çıkardı” dedi.

Umutlu Patiler Derneği Kurucusu Gülden Yüce hayvana şiddetin hep var olduğunu, fakat son günlerde sosyal medya aracılığıyla gün yüzüne çıktığını belirtti. Yüce, sosyal medya aracılığıyla hayvan şiddetine karşı duyarlılığın arttığını fakat bununla paralel hayvana şiddet olaylarında da artış gözlemlendiğini belirtti. Şiddetin nedeninin fenomen olma iddiası olduğunu söyleyen Yüce,  şiddet içerikli görsel ve videoların özendirici olmaması adına sosyal medyada paylaşılmaması gerektiğini belirtti.

“VAHŞET HEP VARDI; SOSYAL MEDYA GÜN YÜZÜNE ÇIKARDI”

32 dönüm araziye kurduğu “Umutlu Patiler Yaşam Alanı”nda, şiddete ve kötü muameleye uğramış 246 sokak köpeğine bakan Umutlu Patiler Derneği Kurucusu Gülden Yüce ve dernek destekleyicileri gazetemize konuştu. Hayvana şiddetin hep var olduğunu, fakat son zamanlarda sosyal medya aracılığıyla daha dikkat çeker duruma geldiğini belirten Umutlu Patiler Derneği Kurucusu Gülden Yüce, “Duyarlılık artıkça, vahşet de artış gösteriyor. Vahşet hep vardı. Sosyal medya sayesinde gün yüzüne çıktı. Duyarlılık sosyal medya aracılığıyla arttı. Bununla beraber canlılara karşı vahşet konusunda da bir artış söz konusu oldu” dedi.

ŞİDDETİN NEDENİ FENOMEN OLMA İDDİASI

Hayvanların başına gelen en kötü olayın şiddet ve tecavüz olduğunu dile getiren Yüce, şiddet ve tecavüz olayının dışında hayvanların bedenlerinin kesici aletlerle kesilme durumunun da son zamanlarda arttığını belirtti. Şiddetin öğrenildiğinin altını çizen Yüce, şiddetin nedeninin sosyal medyada fenomen olma iddiası olduğunu söyledi. 

KANUNLAR CAYDIRICI DEĞİL

Hayvanlara uygulanan şiddet olaylarında kanunların caydırıcı olmadığının da altını çizen Yüce, para cezasının caydırıcı bir unsur olmadığına vurgu yaptı. Sokak köpeklerini ve kedilerini tedavi maksadıyla koruyuculuğunu üstlenerek bu işe başladığını ifade eden Yüce,  “Amacımız, kurtardığımız tüm canları yarınsız bırakmamak. Parktan yaralı köpeği alıyorum, tedavi ettiriyorum. Birkaç gün sonra yine yaralı olduğunu fark ediyorum. Bu durum kısır bir döngü. Ne yazık ki bu tür olaylar çok sık yaşanıyor” diye konuştu.

YAVRU SOKAK KÖPEKLERİ YOK OLUYOR

İlçe Belediye barınaklarının yetersiz olduğuna vurgu yapan Yüce, sokak köpeklerinin 15 yıl kadar yaşama süresi olduğunu, sokak köpeklerinin ise bu süreyi tamamlayamadığına dikkat çekti. Yavru sokak köpeklerinin sokaklarda yaşayamadıklarına da değinen Yüce, “Yavru köpekler toplu köpek alanlarında yaşayamıyorlar. Sokakta doğan yavruların başına da feci kazalar geliyor. Köpekler, doğal bir seleksiyonla yok oluyor. Buna üstelik bir de insan eli değince hepten yok oluyorlar” dedi.

SOSYAL MEDYADA ŞİDDET İÇERİKLERİ PAYLAŞILMAMALI

Hayvanlar konusunda en vahşi ülkenin Çin olduğunu da hatırlatan Yüce, Çin’de hayvanlara akıl almaz şiddet olayları yapıldığından bahsetti. Sosyal medyadan vahşi bir muameleye maruz kalan hayvanların görsellerinin ve videolarının paylaşılmaması gerektiğini söyleyen Yüce, sözlerine şu şekilde devam etti, “Çin’de yaşanan vahşi hayvan katliamları ne zaman çoğaldıysa ülkemizde de artış göstermeye başlandı. Maalesef bu durumlar insanlara fikir verdi. ‘Nasıl daha vahşi oluruz ya da olunabilir?’ durumu ortaya çıktı” diye konuştu. 

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.