HAYIRSEVERLERİN EVİNDE PİŞTİ MUHTAÇ VE AÇIN YARDIMINA YETİŞTİ

HAYIRSEVERLERİN EVİNDE PİŞTİ MUHTAÇ VE AÇIN YARDIMINA YETİŞTİ

Eski derecelere düşen Başkent soğuklarında iç ısıtacak bir projeye imza atıldı. Yardıma muhtaç ve aç kişilerin boğazından bir tas çorba ve bir dilim ekmek geçirebilmeyi dert edinen ‘Aşhane Ankara’ adındaki gönüllü bir grup, her gece sıcak çorba dağıtmaya

 

YÜZLERCE KİŞİNİN KARNI DOYUYOR
Her gece saat 21.30’da AŞTİ’nin tam karşısındaki Emek metro çıkışında dağıtılan bir bardak çorba Ankara’nın çeşitli yerlerinde yaşayan gönüllü vatandaşların evlerinde pişiriliyor. Kaplara ve termoslara konularak getirilen sıcak çorbalar her gece yüzlerce kişinin karnını doyuruyor. Soğukta çorbayla ısınan vatandaşlar, hayırseverlere dua ediyor.
UZUN KUYRUKLAR OLUŞUYOR
Bazı zamanlar sıcak çorbanın yanında ekmek, çay ve meyve gibi ikramlar da veriliyor. Bağışçılardan gelen mont, kaban gibi giyecekler de yine muhtaç kişilere dağıtılıyor. Her geçen gün projede vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Söz konusu projeye ise İstanbul’da aylar önce başlatılan benzer bir projeden esinlenildi.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Başkent’te havaların iyiden iyiye soğuduğu bugünlerde yardıma muhtaç ve aç kişilerin boğazından bir tas çorba ve bir dilim ekmek geçirebilmeyi dert edinen ‘Aşhane Ankara’ adındaki gönüllü bir grup anlamlı bir projeye imza attı. Gönüllülük esasına göre yürüyen bu projeyi Ankara’da hayata geçiren hayırseverler, Sosyoloji hocası Yrd. Doç. Dr. Mahmut Kahraman’ın aylar önce İstanbul'da başlattığı sıcak çorba projesinden esinlendi.   
İÇLERİNİ BİR TAS ÇORBA ISITTI
Başkent’te bulunan farklı farklı evlerde kaynayan çorbalar, ayaz gecelerin başladığı bugünlerde yardıma muhtaç kişilerin içini ısıtabilmek, sokakta yatan evsizlerin iyi bir öğünü olmak, kimsesizlerin kimsesi olmak, cebinde 5 kuruşu dahi bulunmayanların imdadına yetişip yüzünü günde bir defa da olsun güldürebilmek ve karnını doyurabilmek için AŞTİ Emek metrosunun çıkışında sıcak çorba dağıtılmaya başlandı.
HER GECE 9.30’DA AŞTİ KARŞISINDA
Proje kapsamında Başkent’in çeşitli yerlerinde bulunan ve örgütlenen gönüllüler, evlerinde pişirdiği çorbalarını kaplara, termoslara koyarak metro çıkışına getiriyor. Gönüllülerin evlerinde kaynayan çorbalar her gece 21.30’da bir araya getirilip yine aynı noktada AŞTİ’nin tam karşısında ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dağıtılıyor. Bazı zamanlar sıcak çorbanın yanında ekmek, çay ve meyve gibi ikramlar da veriliyor. Bağışçılardan gelen mont, kaban gibi giyecekler de yine muhtaç kişilere dağıtılıyor. Vatandaşlar bir bardak çorba alabilmek için uzun kuyruklar oluşturuyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.