Hayatını yatağa bağlı sürdüren Tekin'in engelli maaşını kestiler

Hayatını yatağa bağlı sürdüren Tekin'in engelli maaşını kestiler

45 yıldır yatağa mahkum olarak yaşamını sürdüren Sebahattin Tekin'in engelli maaşı, bakım için evine yerleştiği eniştesinin maaş bordrosu yüksek çıkınca kesildi.

Bartınlı 52 yaşındaki Sebahattin Tekin, 7 yaşında geçirdiği bir felç nedeniyle 45 yıldır yatağa bağımlı halde.  Yıllardır Bartın Ulus'taki ağabeylerinin yanında kalan Tekin, hastane açısından daha çok imkanın bulunduğu Ankara'ya yaklaşık 3 yıl önce getirilerek Altındağ Gültepe'deki yeğeni Emine Ergül'ün evinde kalmaya başladı.  Ağabeyinin kızı evli ve 2 çocuklu Emine Ergül'ün evinde ikametgah etmeye başlayan Sebahattin Tekin'in, engelli aylığı adres değişikliği nedeniyle o yıllarda kesildi. Tekin'in 3 ayda bir aldığı 2022 emekli aylığının ikametgah değişikliği nedeniyle kesilmesinin ardından yapılan başvurularla birlikte emekli maaşı yeniden bağlandı.

İKİNCİ KEZ KESİLDİ

7 yaşından beri yatağa bağımlı halde bulunan Sebahattin Tekin'in emekli maaşı geçtiğimiz günlerde yeniden kesildi. Tekin'in tek geçim kaynağı olan engelli maaşının kesilme gerekçesi ise bir hayli ilginç! Evinde kaldığı yeğeni Emine Ergül'ün eşinin maaş bordrosu yüksek çıktığı gerekçesiyle hiçbir bildirim yapılmadan Tekin'in engelli aylığı ikinci kez sonlandırıldı. Tekin'in yeğeni, amcasının engelli maaşının neden kesildiğini öğrenmek için Altındağ Kaymakamlığına başvuruda bulundu. Altındağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf tarafından verilen cevapta, hane içinde kişi başına düşen gelirin belirlenen yasal miktardan fazla olmasından dolayı engelli maaşının kesildiği yazılı bir şekilde belirtildi. 

"YÜK OLUYORUM" DEDİ VE YETKİLİLERE ÇAĞRIDA BULUNDU

Tekin, hayatta maddi anlamda tek tutanağı olan ve kimseye yük olmamak için kullandığı engelli maaşının kesilmesi ile bir anda dünyası başına yıkıldı. Tekin, Ankara'ya sağlık problemlerinden dolayı gelmek zorunda kaldığını ve şu an kaldığı evde toplam 8 kişinin ikametgah ettiğini söyledi. Tekin, evde çalışan tek kişinin eniştesi olduğunu da belirterek, "Yeğenimin eşinin maaş bordrosunun brüt üzerinden hesaplanması ile bu sıkıntı yaşandı. Ben Ankara'ya ve yeğenimin evine zorunluluktan geldim. Ne ayağa kalkabiliyorum ne de bir iş yapabiliyorum. Allah razı olsun yeğenimden ve eniştemden benim her şeyimle ilgileniyorlar. 3 ayda bir aldığım engelli maaşımla ben tüm masraflarımı karşılıyor ve insanlara yük olmuyordum; ancak şimdi maaşımın kesilmesiyle iyece bu insanlara yük olmaya başladım.  Sonuçta onların çocukları var, evde beslemek zorunda kaldıkları yakınları var ve ödedikleri bir ev kredileri var. Emekli maaş hiç yoktan benim masraflarımı karşılıyordu, şimdi elim bomboş kaldı" dedi. 

KAFAYI YİYECEĞİM, GECELERİ ÜZÜNTÜDEN AĞLIYORUM 

45 yıldır yaşadığı acının ardından yaşadığı bu durumla birlikte bir kez daha yıkıldığını kaydeden Tekin, "Durumumu görüyorsunuz. Bakıma muhtacım, bir bardak suyu dahi kendim alamıyorum. Sanatoryum Hastanesi'ndeki göğüs bölümünde tedavi oluyorum. Geceleri bağlanan oksijenle sabaha kadar uyumak zorunda kalıyorum. Yıllardır benim derdime manevi-manevi olarak katlanan kişilere bir kez daha yük olmak beni kahrediyor. Burada kalmam tamamen zorunluluktan, burada kalmasam bakımsızlıktan ölür giderim. Yeğenim bu durumun düzeltilmesi için yetkili makamlara gidiyor; ancak hep olumsuz sonuç alıyor. Artık kafayı yiyeceğim. Geceleri üzüntümden ağlıyorum. Bilmiyorum ne olacak?" diye konuştu. 

ÇAĞRIDA BULUNDU

Hayatta tek geçim kaynağı olan emekli aylığının yeniden bağlanması için çağrıda bulunan Sebahattin Tekin, "Buradan Sayın reisimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya'ya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Julide Sarıeroğlu'na  Ankara Valimiz Ercan Topaca'ya ve Altındağ Kaymakamımız Erol Karaömeroğlu'na çağrıda bulunuyorum. Yardımlarınızı bekliyorum" dedi. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.