Hayat bir su misali

Hayat bir su misali

Yaygın söylemle asırlık çınar; Mehmet Coşkun. Önceki gece saat 03.00’te hayata gözlerini yumdu. Yıllara meydan okuyan bedeni yorgun düşmüştü, sonunda vade gelmişti artık. Geride iyi kötü bir çok anı bırakarak bu dünyadan göçüp gitti.

Eskiden insanların değeri kaybedince anlaşılırmış derlerdi şimdilerde ise kaybedince de anlaşılmıyor. İnceliğini, ruhunu ve manevi değerlerini hızla kaybeden toplumumuzda bu boşlukları hissedecek ve de düşünecek bir birey pek az kaldı.

ÖLÜM ONU DOĞDUĞU TOPRAKLARA ÇAĞIRDI

Son bayramında beni doğduğum topraklara götürün demişti. Suyundan içeceğim havasını teneffüs edeceğim diye söylemişti. Ankara’dan oğlunun evinden Tokat’a bayramdan sonra gitti, bir daha dönmemek üzere. Memleketinin suyunu da içti havasını da teneffüs etti. Ama sadece 15 gün. Tüm torunlardan talepleri vardı onu da aldı ve göçüp gitti. Kiminden börek kiminden meyve kiminden bal... 

VASİYETİNE UYGUN DEFNEDİLDİ

Vasiyeti vardı Mehmet dedenin. Beni doğduğum topraklara gömün diye. Göçerken bu dünyadan; defin için ve ikramlarda harcanmak üzere biraz da para bıraktı onca yaşanmışların yanında. Sakın ihmal etmeyin diye de sıkı sıkı tembih etti. 
105 yaşında Tokat Reşadiye Hasanşeyh kasabasında yıllar önce kaybettiği eşinin de bulunduğu mezarlığa derin bir sessizlik içinde yakınları, hemşerileri ve sevenleri tarafından defnedildi. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun…

S. Selçuk YILDIRIM/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.