HASKÖY'DE SURİYELİ DRAMI

HASKÖY'DE SURİYELİ DRAMI

Hasköy'de Doğu Mahallesi'nde bir gecekonduda Suriyeli aile yaşam mücadelesi veriyor. Evlerini ziyaret ettiğimiz Suriyeli bir ailenin yaşadığı sıkıntılar göz ardı edilecek gibi değil. 14 kişilik Hasan ailesi yıkılmaya ramak kalmış iki göz odalı evde yaşıyo

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Suriye’deki savaştan kaçarak ülkemize sığınan mülteciler Başkent’te yaşam mücadelesi veriyor. Halep’ten 2 ay önce Ankara’ya gelen Suriyeli aile Altındağ ilçesi Hasköy bölgesi Doğu Mahallesi'nde yaşam mücadelesi veriyor.  14 kişi aynı evde kalıyor, 4 kişi hasta durumda, sadece bir kişi çalışıyor ve haftalık 200 lira ücret alıyor. Komşularından aldıkları ufak desteklerle ayakta duran aileye biran önce yardım edilmezse kış aylarında büyük sıkıntı yaşabilirler.

DAHA BÜYÜK EVE İHTİYAÇLARI VAR

Mobilyacılar sitesinde çalışan Muhammed Hasan ailesinin geçimini tek başına sağlıyor. Yeni evlenen Muhammed Hasan’ın hanımı da 3 aylık hamile. Kaldıkları ev neredeyse başlarına yıkılmak üzere olan aile eve 100 lira kira ödüyor. Bir birinden ayrılmak istemeyen Suriyeli aile daha büyük bir eve çıkmak için yardım talep ediyor.  

RUE İYİLEŞMEK İÇİN YARDIM BEKLİYOR

Suriye’de bağırsak ameliyatı olduktan sonra ilaçlarını alamadığı ve yanlış iğne vurulduğu için sakat kalan 7 yaşındaki Rue Hasan iyileşmek için yardım bekliyor. 6 ay önce ameliyat olan ve savaşta doktoru öldüğü için tedavisi yarım kalan Rue doğru tedavi uygulansaydı şuanda sakat olmayacaktı. Sakatlığı nedeniyle bakıma muhtaç olan Rue’yu devamlı kucağında taşıyan ablası kardeşinin tedavi edilmesini ve tekerlekli sandalye yardımı istiyor.

SOBA AİLE İÇİN ZARURİ İHTİYAÇ 

Ailenin babası Hasan Hasan’ın (45) kız kardeşleri Emine Hasan (40), Zeynep Hasan (38) Zelluh Hasan (37) ise zihinsel engelli. Diğer kız kardeşi Sabiha Hasan (36) kronik hasta devamlı ilaç kullanmak zorunda. Bakıma muhtaç olan hastalar iki göz odada 14 kişilik aile birlikte yaşıyorlar. En büyük ihtiyaçlarının gıda, ev gereçleri, soba, battaniye ve halı olduğunu söyleyen aile duyarlı insanlardan yardım istiyor. Şuan ısınma konusunda sorun yaşamayan ailenin sobaları yok. Ankara’da kışın sert geçtiğini göz önünde bulundurursak soba aile için zaruri ihtiyaç.    

500 AİLE YARDIMA MUHTAÇ

Hasköy’de bulunan Suriyeli ve Iraklı mültecilerin yardımına koşan Sadettin Karagöz verdiği mücadelenin yeterli olmadığını 500 tane ailenin yardıma muhtaç olduğunu ifade etti. Altındağ Hasköy İrfan Baştuğ Caddesi 322, 326 numaralı dükkânlarda mültecilere yardım faaliyeti gerçekleştiren Karagöz hayırseverlerin ve duyarlı vatandaşların yardımına muhtaç ailelerin bulunduğunu söyledi. Yardım yapmak isteyen vatandaşlar 05359228881 numaralı telefondan Sadettin Karagöz ulaşabilirler.

 

  

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.