Haram Bayilerde!
Dinimiz gereği Milli Piyango'nun "haram" sayılmasına ve bu konuda sıkça fetva verilmesine rağmen Piyango'nun yılbaşı özel çekiliş biletleri dün itibari ile raflarda yerini aldı!
HER YIL BÜYÜK ARTIŞ!
Din alimleri tarafından Piyango'nun "Haram" ilan edilmesine ve eleştirilmesine rağmen büyük ikramiye son 10 yılda büyük artış gösterdi! Milli Piyango İdaresi verilerine göre, bu yıl 60 milyon olarak belirlenen büyük ikramiye 2007 ve 2008 yıllarında 25 milyon, 2009'da 30 milyon, 2010'da 35 milyon, 2011'de 40 milyon, 2012'de 45 milyon, 2013 ve 2014'te 50 milyon, geçen yıl ise 55 milyon lira verilmişti.
DİYANET AÇIKÇA UYARIYOR
Din İşleri Yüksek Kurulu geçen yıl yayınladığı fetvada piyangonun kumar ve haram olduğunu açıklamış, bu yollarla kazanılan paralarla yapılan hayır işlerinin de geçersiz sayılacağını aktarmıştı. Kızılay'daki bir piyango satıcısı ise büyük ikramiye ile biranda zenginleşen çoğu kişinin her anlamda değiştiğini, o kişilerin daha sonra içki, kumar gibi bataklığa düştüğünü ve bu duruma şahit olduğunu kaydetti.
OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-
Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekiliş biletleri tüm Türkiye'de olduğu gibi Başkent'teki piyango bayilerinde de dün sabah saatlerinden itibaren satışa sunulmaya başlandı. Dinimiz gereği Milli Piyango'nun "haram" sayılmasına ve bu konuda sıkça fetva verilmesine rağmen raflarda yerini aldı! Sabahın ilk saatlerinde itibaren piyango tezgahlarını açan satıcılar, büyük ikramiyeyi kazanan çoğu kişinin, zengin olmasının ardından 180 derece değişerek kötü işlere yöneldiğini söyledi.
HER YIL BÜYÜK ARTIŞ!
Milli Piyango İdaresi verilerine göre, bu yıl 60 milyon lira olarak belirlenen büyük ikramiye, son 10 yılda büyük artış gösterdi.
Büyük ikramiye, 2007 ve 2008 yıllarında 25 milyon lira olmuştu. Bu rakam 2009'da 30 milyon lira, 2010'da 35 milyon lira, 2011'de 40 milyon lira, 2012'de 45 milyon lira, 2013 ve 2014'te ise 50 milyon lira olarak belirlenmişti. Geçen yıl ise büyük ikramiye olarak 55 milyon lira verilmişti. 2017 çekilişinde ise toplam 216 milyon 20 bin TL'lik ikramiye dağıtılacak.
"PİYANGO PARASINDAN HAYIR GELMEZ"
Din İşleri Yüksek Kurulu geçen yıl yayınladığı “Piyangonun, toto, loto, iddia vb. şans oyunları oynamanın hükmü nedir?” başlıklı fetvada, “Şans faktörüne dayalı olan piyango, toto, loto, iddia, müşterek bahis, ganyan gibi tertip ve oyunlar da kumardır ve haramdır” denilmişti. Fetvada, bu yollarla kazanılan paralarla yapılan hayır işlerinin de geçersiz sayılacağı aktarılmıştı.
GENİŞ KİTLE İLE ZARARI BÜYÜYOR
İşte o fetvada Diyanet'in şans oyunlarıyla ilgili değerlendirmesi şöyle: "Taraflardan birisinin kazanıp diğerinin kaybetmesi esasına dayalı bütün şans oyunları kumar kapsamında değerlendirilip haram kılınmıştır. Zira bir taraf kaybederken, diğer taraf da hak etmeden kazanmaktadır. Bu tür kumarların, geniş kitlelerin iştirak etmesi sebebi ile zararı daha da yaygın olmaktadır. Bu tür oyunların hasılatından bazı kuruluş ve hayır kurumlarının yararlanması, onları meşru hale getirmez ve haramlık hükmünü değiştirmez."
BİRANDA ZENGİNLEŞENLER 180 DERECE DEĞİŞİYOR
Kızılay'da Milli Piyango'nun yılbaşı özel çekiliş biletlerini satmak için bekleyen bir piyango satıcısı, geçmişte çok kez büyük ikramiye kazandırdığını açıkladı. Büyük ikramiye ile biranda zenginleşen çoğu kişinin her anlamda değiştiğini anlatan bilet satıcısı, o kişilerin içki, kumar gibi birçok karanlık dünyanın içine düştüklerini ve bu duruma şahit olduğunu kaydetti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.