Hapis cezası talebi

Hapis cezası talebi

Batıkent Dayanışma Platformu Batıkent’te yaklaşık 25 köpeğin zehirlenmesine tepki gösterdi. Sokak hayvanlarına uygulanan şiddet, tecavüz ve işkence gibi suçlara para cezası yerine daha caydırıcı olan hapis cezası verilmesini istedi.

Batıkent Turgut Özal Mahallesi’nde 9 Nisan Salı akşam saatlerinde yaklaşık 25 köpeğin zehirlenmesi ile ilgili Batıkent Dayanışma Platformu basın açıklamasında bulundu. Batıkent halkı tavuk eti ile zehirlenen 25 köpeğin yaklaşık 17 tanesinin öldüğüne dikkat çekerek hayvan hakları ile ilgili yasanın acilen değişmesini talep etti. “Hayvan hakları ile ilgili yasalar hayvanları değil, hayvanların bakıcılarını korur niteliktedir” diyen Batıkent halkı, sokak hayvanlarına uygulanan şiddet, tecavüz ve işkence gibi suçlara para cezası yerine daha caydırıcı olan hapis cezası verilmesini istedi.

SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Batıkent Turgut Özal Mahallesi’nde 9 Nisan Salı akşam saatlerinde yaklaşık 25 köpeğin zehirlenmesi ile ilgili Batıkent Dayanışma Platformu basın açıklamasında bulundu. Batıkent halkı zehirlenen 25 köpeğin yaklaşık 17’sinin öldüğünü belirtirken şu ifadeleri kullandı, “Bir araçtan atılan zehirli tavuk eti ile 2263’üncü sokakta bulunan birçok hayvan zehirlenerek katledildi. Bu vahşi saldırı karşısında faillerin peşindeyiz. Bu kent bizlerin olduğu kadar sokak hayvanlarının da yaşam alanıdır. Aynı sokağı aynı gökyüzünü paylaştığımız dostlarımıza yapılan bu saldırı karşısına sessiz kalmayacağız.”

batiken-kopek-zehirlenmesi,,.jpg

YASALAR HAYVANLARI DEĞİL BAKICILARI KORUYOR

“Ülkemizde hayvan hakları ile ilgili yasalar hayvanları değil, hayvanların bakıcılarını korur niteliktedir. Hayvanlar mal olarak görülmekte. Bunun sonucunda sokak hayvanları kendilerini korumakla yükümlü olan kamu görevlilerince işkence görüp öldürülmekte, on binlerce hayvan, hayvanat bahçeleri, yunus parkları, akvaryumlar ve sirklerde hapsedilmekte ve avcılık adı altında milyonlarca hayvan katledilmektedir. Hayvanların köleleştirilmesine, katledilmesine ve işkence edilmesine karşı bizler hayvanların yaşam ve özgürlük hakkı için mücadele etmeye devam edeceğiz.”

HAPİS CEZASI TALEBİ

Hayvan hakları ile ilgili mevcut yasaların yetersiz olduğunu vurgulayan Batıkent halkı, katliamı gerçekleştiren kişilerin para ceza kesilerek serbest bırakılacağını hatırlatarak, “Sokak hayvanlarına uygulanan şiddet, tecavüz ve işkence gibi suçlara caydırıcı hapis cezası verilmediği sürece bu katliamların önüne geçilemez. Yasalar her şeyden önce hayvanları korumalıdır. Hayvanları koruma kanunu bir an önce değiştirilmeli, basit para cezaları yerine hapis cezaları verilmelidir. Belediyeler sokak hayvanlarını kısırlaştırıp bulundukları yere geri bırakmalıdır. Önleyici yasalarla sokakların asıl sahibi dostlarımız koruma altına alınmalıdır” dedi.

batiken-kopek-zehirlenmesi,,,.jpg

TOPLUMSAL ŞİDDET HAYVANLARA YÖNELİYOR

“Bugün Batıkent’te yaşananlar, artan toplumsal şiddetin mal olarak görülen hayvanlara yönelmesidir” diyen Batıkent halkı, hiçbir hayvanın insanın malı olmadığını yineleyerek bu algının karşısında durmak için çağrıda bulundu. Platform, “Bizler yıllardır hem de tüm Türkiye’de yaşanan katliam ayrımcılık ve haksızlığa karşı sokağa çıkan haksızlığın karşısında duran bir platformuz. Platform olarak bundan sonra yaşanacak her hangi bir şiddet veya katliamda failler bizi karşılarında bulacaktır. Hayvanları katledenler, şiddet uygulayanlar bilsinler ki onların peşini bırakmayacağız. Batıkent’te ve tüm dünyada hayvanlar özgür olana dek, katliamlar son bulana dek mücadelemizi sürdüreceğiz” diye sözlerini noktaladı.

Emrah Özcan / HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.