Hamamönü'ne yakışmayan enkaz görüntüsü

Hamamönü'ne yakışmayan enkaz görüntüsü

Hamamönü’nde Mart ayında yandıktan sonra belediye ekipleri tarafından yıkılan konaktan geriye kalan enkaz, hem vatandaşı hem de esnafı rahatsız ediyor. 

Başkent’in önemli turizm merkezlerinden biri olan Hamamönü’nde geçtiğimiz mart ayında çıkan yangın sonrası Altındağ Belediyesi ekipleri tarafından kontrollü şekilde yıkılan konaktan geriye enkazları kaldı. Fakat Hamamönü’nün tam ortasında bulunan bu enkazdan esnaf ve vatandaşlar şikâyetçi. Özellikle etrafta bulunan cafe ve restoranlarda yemek yiyen vatandaşlar en ufak rüzgârda bütün tozun yiyecek ve içeceklere geldiğini belirterek Altındağ Belediyesi yetkililerinden enkazın temizlenmesini istiyor.

enkaz,-hamamonu,-konak,-yangin,,.jpg

MAYIS AYINDA YIKILDI

Mart ayında çıkan yangın sonrası bir süre yanık halde bekleyen konak Mayıs ayında ‘Kötü görüntüye son verilsin’ başlıklı haberimiz sonrası yıkılmıştı. Fakat yıkıldıktan sonra alanın tam anlamıyla temizlenmemesi nedeniyle bölgede binaya ait enkazlar kaldı. Başlarda zabıta ekipleri tarafından enkaz alanına girilmemesi için bariyerler varken bugünlerde onlar da kaldırıldı. Yoldan geçenlerin çöplerini attığı yere dönüşen enkaz alanı bölgedeki esnafı ve vatandaşı rahatsız eder hale geldi.

enkaz,-hamamonu,-konak,-yangin,,,.jpg

YEMEK YENİLEN YERLERE YAKIN

Enkazın cafe ve restoranlara yakın olması nedeniyle hijyenik açından da sorun teşkil ettiğini belirten esnaf ve vatandaş, “En ufak bir rüzgar çıksın bütün toz etrafta yemek yiyen insanları üzerine gidiyor. Çayın üstüne toz geliyor, yemeğin içerisine kaçıyor. Belediye ekipleri yangın sonrası burayı önlem alarak kontrollü şekilde yıktı. Çalışmaları için teşekkür ediyoruz fakat şu an kötü bir şekilde duruyor. Biran önce temizlenmesini bekliyoruz” diye konuştu.

enkaz,-hamamonu,-konak,-yangin,,,,.jpg

TURİSTİK YERE YAKIŞMIYOR

Hamamönü’nde böyle bir görüntüyü görmek istemediklerini belirten vatandaşlar ise, “Hamamönü Ankaralıların en sevdiği turistik alanlardan. Fakat şu an böyle bir görüntüyü buraya yakıştıramıyoruz. En azından etrafına brandalar çekilerek bu görüntüye son verilebilir. Buraya gelen yabancı turistler açısından da kötü bir izlenim olabilir. İnanıyoruz Altındağ Belediyesi ekipleri hemen bu görüntüye son verir” dedi.  

Erkal Erdoğan//HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.