Hamamönü'nde hatalı park yapan lüks araca af yok

Hamamönü'nde hatalı park yapan lüks araca af yok

Hamamönü’nde, otobüs durağı önüne park edilen yaklaşık 2 milyon değerindeki lüks araç affedilmedi. Milyonluk otomobil, meraklı gözler arasında Ankara Trafik Vakfı ekiplerince çekilerek Yediemin’e götürüldü. 

Hamamönü’nde, otobüs durağı önüne park edilen yaklaşık 2 milyon değerindeki lüks araç affedilmedi.

Milyonluk otomobil, meraklı gözler arasında Ankara Trafik Vakfı ekiplerince çekilerek yediemine götürüldü. 

Ankara Trafik Vakfı’na bağlı çekiciler, Talatpaşa Bulvarı üzerinde yanlış park edilen milyonluk lüks bir otomobili affetmedi. Araç park edilmesi yasak olan bir otobüs durağının çok yakınına bırakılan yaklaşık 2 milyon değerindeki  İstanbul plakalı otomobil, hatalı parktan dolayı önceki gün öğle saatlerinde çekilerek Yediemin Oto Parkı’na götürüldü.

Araca hatalı park yaptığı için bir de trafik cezası kesildi. 

ÇEVREDEKİLER O ANLARA İNANAMADI

Hamamönü durağında milyonluk bir aracın çekiciye yüklenmesi, çevredeki vatandaşların büyük dikkatini çekti. Bazı vatandaşlar 2 milyonluk aracın çekiciye yüklendiği anı cep telefonlarına kaydetti.

Bazı vatandaşlar ise gözlerine inanamayarak, milyonluk otomobili yükleyen çekiciye, “Bu aracı gerçekten çekecek misin? Çekersen Vallahi helal olsun sana” sözlerini sarf etti. İstanbul plakalı milyonluk araç sahibinin bu durum karşısında neler yaşadığı ise bilinmiyor. 

HATALI PARKA AF YOK

Öte yandan Ankara'da yanlış parktan dolayı her gün çok sayıda sürücünün aracı Ankara İl Emniyet Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tespit edilip ceza yazılarak Ankara Trafik Vakfı çekicileriyle çektiriliyor.

Aracım çekildi ne yapmam gerek?

Ankara'da aracı çekilen sürücülerin şunları yapması gerekiyor:

“Aracınız yanlış bir noktaya park ettiniz ve geldiğinizde yok. Eğer şehir merkezindeyseniz Ankara Trafik Vakfı internet sayfasından plaka ile aracınız yerini sorgulayabilirsiniz. Yine Ankara Trafik Vakfı’nı arayarak buradan öğrenebilirsiniz. Bu imkânınız da yok ise 155 Polis hattına ulaşarak aracınızı sorgulayabilirsiniz.

Hangi durumlarda araç çekilir? 

28 Mart 2011 tarihli ilgili genelgede araçların çekici tarafından çekilmesi için olması gereken şartlar şöyle belirlendi:

Belediye otobüsü, taksi, dolmuş, tramvay duraklarına, yaya kaldırımı ve geçitlerine, okul geçitlerine, kamu kurum ve kuruluşları ile hastane, sağlık kuruluşu, garaj, park, konut gibi yerlerin giriş çıkışlarına, usulüne uygun park etmiş aracın yanına, kavşak içlerine, tünel girişlerine, köprü girişlerine, yangın musluklarının yanına, engelli araçları için ayrılan yerlere park edildiği taktirde aracınız çekilebilir.  

ARAÇ ÇEKİLMESİNE İLİŞKİN MERAK ETTİKLERİNİZ BURADA

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.