Hamamönü’nde Filistin için anlamlı kermes

Hamamönü’nde Filistin için anlamlı kermes

Altındağ AK Parti Kadın Kolları, Hamamönü’nde Filistin için yardım kermesi düzenledi. Gazetemize konuşan AK Parti Altındağ Kadın Kolları Başpınar Sorumlusu Dilek Demirliol, “Kermesimizi Filistinli kardeşlerimiz için yapıyoruz” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi Altındağ Kadın Kolları, Filistin’e destek amacıyla bir kermes düzenledi. Düzenlenen kermes hakkında bilgi veren Ak Parti Altındağ Kadın Kolları Başpınar Sorumlusu Dilek Demirliol, “Bizler oraya gidemiyoruz, ancak televizyonlardan görüyoruz. İçimiz yaşananlara el vermiyor” ifadelerini kullandı.

filistin1.jpg

“AZICIK KATKIMIZ OLDUYSA NE MUTLU BİZE”

Kermeste satılan bütün ürünlerin gelirlerinin Filistin’e bağışlanacağını söyleyen Demirliol, “Bizler onlara ancak böyle ulaşabiliyoruz. Az bir şey dahi olsa katkıda bulunabilirsek ne mutlu bize. Standımızda el yapımı kurabiyeler, pastalar, yaprak sarmaları, ev işi yiyecekler bulunuyor. Hatta ve hatta sehpa satışımız ve el işi işlemeleri de burada satıyoruz. Elimizden geldiğince bir şeyler hazırladık ve burada vatandaşlara satmaya çalışıyoruz” diye belirtti.

filistin2.jpg

“YAŞANILANLAR RESMEN SOYKIRIMDIR”

Gazze’de yaşanılan insanlık dramını da değerlendiren Demirol, “Biz burada ekranlarımızın başında seyrederken içimiz acıyor ürperiyor. Küçücük çocuklar resmen orada katlediliyor. Kimse bu katliama sesini çıkarmıyor. Bu yaşanılanlar resmen soykırımdır. Başka bir açıklaması olamaz, insanları yerinden yurdundan etmeye çalışıyorlar. Masum sivillerin bulundukları hastaneleri bombalıyorlar. Çocukları katlediyorlar. Bu zulmü kınıyorum ve anlam veremiyorum. Bu dünyaya neden sığamadık hep bunu düşünüyorum. Sosyal medyadan o görüntüleri görünce, adeta içimiz parçalanıyor” ifadelerini kullandı.

“FİLİSTİN İÇİN TEK YÜREĞİZ”

Filistin için tek yürek olduklarını belirten Ak Parti Kadın Kolları Yürütme Kurulu Üyesi Dilek Bal, “Buradan elde ettiğimiz geliri Filistinli kardeşlerimize yollayacağız amacımız bu. Filistin için tek yürek olmuş durumdayız. Hem Altındağ hem de kadın kolları olarak. Altındağ’ımızın insanı çok yardımsever. Burada toplamış olduğumuz bütün çeyizlik ürünleri, ev eşyaları olsun, burada satışa sunduğumuz giyilecek eşyalar olsun bütün bunları Altındağ halkından karşılıksız aldık. Şu anda burada kendi yapmış olduğumuz takılarımız satılıyor. Gözlemeci teyzelerimizin yaptığı gözlemeleri satışa sunuyoruz” diye belirtti.

Sefa Üstüner / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.