Hamamarkası 6 yılda 10 katı değerlendi

Hamamarkası 6 yılda 10 katı değerlendi

Veysel Tiryaki yönetimindeki Altındağ Belediyesi'nin 2012'den beri yürüttüğü restorasyon projeleriyle, Hamamarkası semtindeki tarihi evler 6 yılda 10 kattı değerlendi.

Altındağ Belediyesi tarafından restore edilen Hamamarkası semtindeki tarihi Ankara evlerinin fiyatları, onarımdan sonra 10 kattı arttı. Semtteki tarihi evlerin fiyatları, 650 bin lira ile 2 milyon 150 bin lira arasında değişiyor. Restore edilmeyen evlerse; 300 bin ila 400 bin lira arasında alıcı bulabiliyor. 2012'de restorasyona alınan tarihi semtteki yapıların restorasyondan önceki fiyatları, 150 bin lira ila 250 bin lira civarında seyrediyordu. 

Hamamarkası semti, 2008 restoreye alınan Hamamönü semtinden 4 yıl sonra 2012'de restorasyona sokuldu. Altındağ Belediyesi'nin Hamamarkası'nda uyguladığı projeyle semtte, 300 konaklık yeni bir mahallenin kurulması hedeflendi. Proje, geleneksel Ankara evi mimarisine sahip konutlarla eski mahalle kültürünü yeniden canlandırmayı amaçlıyor. Altındağ Belediyesi'nce yürütülen inşa edilen konut alanı projesine göre; ilk etapta 3 ay içinde mahalledeki 15 ev oturuma hazır hale getirilerek, taşınmak isteyen ailelerin beğenisine sunulacak. 

HAMAMARKASI'NDAKİ DİĞER PROJELER

Hamamarkası'nda 2012 yılında başlayan restorasyon projeleri etap etap devam ediyor. Altındağ Belediyesi, Hamamarkası bölgesinde iki adet Kına Konağı ile bir Nikah Konağını hizmete açtı. Kına geleneğine son yıllarda gösterilen ilgi nedeniyle yoğun rağbet gören kına konakları, farklı mimarisi ile ilgi çekiyor. Yine az sayıda davetli ile hızlı nikâh kıymak isteyenler için de bir tarihi Ankara evi, Nikah Konağı olarak dekore edildi. Ayrıca, Bosna Hersek kardeşlik çeşmesi, meydanı, tarihi konakları, restoranları, müzeleri ile bölgeye renk katıyor.

Uğur DUYAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.