Halde Esnaf İkiye Bölündü

Halde Esnaf İkiye Bölündü

Havaların ısınmasıyla birlikte Ankara’nın tarihi hali Ulus Hali de yavaş yavaş hareketlenmeye başladı. Esnafların bir kısmı piyasanın hareketleneceği yönünde umutluyken bir kısmı da olumsuz şartların devam edeceğinden endişe duyuyor.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara’nın tarihi hali Ulus Hali’nde esnaf ikiye bölünmüş durumda. Yaşanan olumsuzluklardan dem vuran bir kesim esnaf satışların olumsuzluklarından bahsederken bir kesim ise yaşanan olumsuz havaya rağmen umutlu olduklarını söyledi.  

RAMAZANI 4 GÖZLE BEKLİYORUZ

Tarihi halde manavcılık yapan Yılmaz Taş, “Yeni meyvelerin çıkmasıyla hal piyasasında bir hareketlenme başladı. Fiyatlar çok yüksek değil vatandaşların alabileceği seviyede. Fiyatlarımız marketlere göre yarı yarıya düşük. Kışın hava şartlarından dolayı biraz satışlar azalıyor. Meyve çeşitlerinin bol olması nedeniyle şuan satışlarımız yavaş yavaş artıyor. Ramazanda da satışların daha artmasını bekliyoruz. 4 gözle Ramazan ayını bekliyoruz” dedi.    

30 YILDIR BÖYLE KRİZ GÖRMEDİM

Yaklaşık olarak 30 yıldır halde balıkçılık yapan Mahir Kaya ise “Satışlarımız çok düşük, memlekette bir kriz yaşanıyor. Esnaf ve vatandaşlar perişan bir halde. İnsanlarda para olursa alışveriş yapabilir, para olmazsa insanlar nasıl alışveriş yapsın. İşçisi, memuru ve emeklisi çok kötü durumda. Yaklaşık 30 yıldır halde çalışıyorum, mesleki hayatımda ilk defa böyle bir kriz yaşıyorum. Balık fiyatlarının düşmesine rağmen talep yok” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.